Fudbal

BUDUĆNOST BROJI SITNO DO TITULE, SUTJESKA ČUVA NADU, TRI TIMA DIJELE TREĆE MJESTO!

Autor Anđela Pešić

Dva kola prije kraja "plavi" imaju tri boda više od aktuelnog šampiona.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Budućnost broji sitno do titule - ako narednog vikenda pod Goricom savlada Jezero sve će biti riješeno, trofej se iz Nikšića seli u glavni grad.

"Plavi" su danas uradili ono što se očekivalo, nadigrali su Jedinstvo i dvije runde prije kraja čuvaju tri boda više od Sutjeske.

Budućnost je u Bijelom Polju bila bolja od Jedinstva 3:1, put ka pobjedi je otvorila u uvodnom dijelu meča - Vasilije Terzić sa dvadesetak metara u 5. i Marko Simić poslije kornera u 11. donijeli su velika dva gola prednosti timu Miodraga Džudovića.

Gosti su do finiša prvog dijela mogli da vode i ubjedljivije, ali je uslijedila reakcija Bjelopoljaca koji su u sudijskoj nadoknadi preko Harisa Bande smanjili na 2:1.

U nastavku je veliku šansu za izjednačenje imao Žarko Korać, kojeg je iz peterca zaustavio golman Đorđije Pavličić, a Budućnost je trijumf osigurala u samom finišu kada je Marko Mrvaljević pogodio za konačnih 3:1...

Sutjeska je kraj Bistrice opravdala ulogu favorita, savladala je Rudar 2:1.

Srđan Krstović je udarcem glavom donio prednost u 26. minutu, Pljevljaci izjednačili realizacijom Alekse Golubovića sa pet metara, a favorit je došao na svoje u 62. kada je Marko Matanović slabijom desnom nogom sa efektno pogodio donji ugao gola Azira Muminovića.

Sutjeska je, dakle, na minus tri od lidera, a Rudar u zoni baraža za opstanak na plus pet od posljednjeplasirane Iskre. Tim sa sjevera Crne Gore zna da ne može da osigura direktan opstanak...

A Iskra je izgubila od Jezera u Beranama, pa Plavljani i dalje vjeruju da mogu da izbjegnu baraž.

Jezero je slavilo 2:0, pogocima Edisa Redžepagića u prvom i Vojina Palovića u drugom poluvremenu (promašio je penal, pa sproveo loptu u mrežu) i nastavilo borbu sa Mornarom.

Barani su osvojili tri boda u Petrovcu, osigurao ih je Marko Ćetković.

Golova jedino nije bilo u duelu Arsenala i Dečića, u derbiju za treće mjesto.

Tivćani i Tuzani sada imaju 47 bodova, koliko i Jedinstvo...