Fudbal

GVARDIOLA ZNA GDE ĆE MESI NASTAVITI KARIJERU! Pep nema dilemu: "Ustaću i aplaudiraću mu kada se to dogodi"

Autor Nemanja Stanojčić

Pep Gvardiola je ubeđen da će Lionel Mesi da se vrati u Barselonu.

Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola nema dilemu, uveren je da će Lionel Mesi da se vrati u Barselonu. Izvesno je da argentinski fudbaler neće produžiti ugovor sa Pari Sen Žermenom, posebno posle nedavnih sukoba i problema koji je nastao zbog njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju i propuštanja treninga.

Pisali su francuski mediji da je dogovorio odlazak u Al Hilal za astronomsku svotu novca, njegov otac Horhe je to demantovao, a šef struke Mančester sitija zna gde će Leo. "Ja sam navijač Barseloe, imam kartu za 'Nou Kamp' i nadam se da ću jednog dana moći da budem tamo i da se oprostim od Mesija na način na koji t zaslužuje, on je najbolji igrač svih vremena", rekao je Gvardiola za argentinski "ESPN."

Ima samo reči hvale na račun Mesija sa kojim je radio od 2008. do 2012. godine i sa kojim je osvojio po dve titule u Primeri i Ligi šampiona. "Barsa je u poslednjih 12 godina imala pravi 'bum' do kog ne bi došlo bez Lea. Ne pričam tu o statistici, brojkama i sličnim stvarima, već o njegovom uticaju na igru, lepoti, efikasnosti, ma o svemu."

Uveren je da će argentinski as ponovo biti igrač Barse. "Nisam mislio da će se stvari završiti na način na koji su se završile. Uveren sam da predsednik kluba Đoan Laporta voli Mesija i od kada je otišao stalno ponavlja da Leo zaslužuje bolji oproštaj posle svega što je učinio. Pomogao je Barseloni mnogo, otišao je samo zbog teške finansijske situacije i razloga o kojima ne želim da pričam. Nadam se da će doći dan kada ću moći sa svog mesta na stadionu da ustanem i aplaudiram i da pružim Mesiju oproštaj kakav dolikuje. Znam da će Laporta i Leo pokušati i da zaslužju da osete svu tu ljubav, poštovanje i zahvalnost koju navijači imaju za njega", zaključio je Gvardiola.