Kraj!

SA ZVEZDOM TITULA, SA SAMPDORIJOM DRUGA LIGA: Bolno iskustvo za Dejana Stankovića - ispao je u Seriju B!

Autor Dušan Ninković

Bivši igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera po dobrom će pamtiti prvi trenerski posao, a po lošem drugi posao u novoj struci.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Sampdorije poraženi su na gostovanju Udinezeu (2:0) i tako je postalo zvanično ono što se naslućivalo već mesecima - naredne sezone će igrati u drugom rangu italijanskog fudbala. Dejan Stanković nije uspeo da trgne ekipu, promeni joj mentalitet i donese dovoljno bodova, pa će se na kraju tekućeg prvenstva tim Đenove oprostiti od elitnog ranga.

Nije to nikakvo iznenađenje, imajući u vidu kako je Sampdorija izgledala tokom cele sezone. Pre Stankovićevog dolaska mučili su se da osvoje bodove, a dolazak bivšeg trenera Crvene zvezde uopšte nije promenio situaciju u klubu. Nekoliko puta je Sampdorija u samom finišu meča dozvoljavala rivalima podjednakog kvaliteta da je sasvim unište, preokrenu rezultat i otmu bodove, što je jedan od glavnih razloga za ispadanje.

Nakon 34 odigrana kola tim iz Đenove ima samo 17 bodova, čak 13 manje od Verone koja je trenutno prvi tim iznad crte. Kako je do kraja sezone ostalo samo četiri runde, jasno je da Stankovićeva ekipa neće uspeti da ih stigne. Svestan je toga, još pre nekoliko kola, bio Dejan Stanković. On je čak i ponudio ostavku koja je odbijena, verovatno zato što Sampdorija trenutno deluje veoma razoreno i bez spremnih rešenja za užarenu klubu.

Što se tiče Dejana Stankovića, on je nakon titula sa Crvenom zvezdom preuzeo izuzetno zahtevan posao u zemlji koja mu je obeležila igračku karijeru. Ekipu je vodio na 28 mečeva i upisao je samo četiri trijumfa, uz šest remija i čak 18 poraza u kratkom mandatu koji će verovatno biti okončan na kraju sezone.