Šteta...

CIJELI NAPULJ SLAVIO TITULU KOJA SE NIJE DESILA: "Maradona" ključao, na ulicala KOLAPS, a na terenu - ŠOK!

Autor Nikola Lalović

Napoli nije osvojio titulu šampiona Italije! Barem, nije još uvijek!

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Napoli nije šampion Italije, makar ne još uvijek! Nakon 33 godine čekanja na stadionu "Dijego Armando Maradona" slavio se "Skudeto", ali samo dvadesetak minuta! Prednost je u meču sa Salernitanom donio Urugvajac Matijas Olivera koji je nakon kornera u 62. minutu postigao pogodak za 1:0, ali kada je slavlje već odmaklo na tribinama, napadač gostujućeg tima Bulaje Dija je izjednačio na 1:1 u 84. minutu.  

Poslednji je na tom istom mjestu 1990. godine podigao upravo Dijego Armando Maradona, sa kim je u timu Napoli uzeo i svoju prvu titulu 1987. godine. Sada odavno znako da će Napoli osvojiti titulu je je ekipa pobjegla baš, baš daleko svim svojim rivalima, a nakon što je Inter savladao Lacio 3:1 i ovaj remi je donio dodatnu prednost Napolitancima. 

Već nakon pobjede "nerazura" nad drugoplasiranim Laciom na ulicama grada započelo je nevjerovatno slavlje, pune su bile ulice grada na jugu Italije, ali titula još uvijek nije došla. 

Sada Napoli ima 79 bodova, dok je drugoplasirani Lacio na 61 i na šest kola prije kraja Napolitanci imaju 18 bodova prednosti od najbližeg rivala. U narednom kolu tim Lućana Spaletija gostuje Udinezeu novog srpskog reprezentativca Lazara Samardžića i tu će po svojoj prilici proslaviti titulu.

Pun stadion "Dijego Armando Maradona" bio je spreman da "eksplodira" kada sudija da znak za kraj utakmice, ali očigledno će titula biti osvojena u gostima!