ZAISTA?

RONALDO SE UHVATIO ZA POLNI ORGAN I NASTAO SKANDAL: Traže deportaciju, a onda je stiglo sramotno objašnjenje! (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Kristijano Ronaldo je zbog navijača protivničkog kluba reagovao neprimjereno, ali umesto izvinjenja stiglo je sramno objašnjenje.

Izvor: YouTube/ ALL GAMES/Screenshot

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo napravio je skandal na utakmici svog Al Nasra protiv Al Hilala kada su ga navijači protivničkog tima provocirali. Nakon što je Al Nasr izgubio 2:0, a Ronaldo odigrao lošu utakmicu u kojoj mu je oprošten i crveni karton, sa tribina su počeli da dopiru povici "Mesi, Mesi". Na to je Ronaldo odgovorio tako što se uhvatio za genitalije, što nigdje nije prihvatljivo, a posebno ne u Saudijskoj Arabiji.

Nakon ovog njegovog poteza čak je jedna advokatica zatražila da se pokrene peticija na osnovu koje će Ronaldo biti uhapšen i deportovan iz zemlje, pošto kao strani državljanin krši zakone Saudijske Arabije, a da situacija nije nimalo naivna govori i to da se u međuvremenu oglasio Al Nasr.

Nije u pitanju zvanična izjava, nego su novinaru Muhamedu Al-Eneziju poslali "objašnjenje" o tome zašto je Kristijano Ronaldo reagovao neprimjereno koje pomalo vrijeđa zdrav razum: "Ronaldo je zadobio povredu na utakmici. U jednom duelu sa Gustavom Kueljarom, fudbalerom Al Hilala, dobio je udarac u veoma nezgodno mjesto. To je potvrđena informacija, a navijači mogu da misle šta god hoće".

Vidjećemo da li će ove riječi ikoga ubijediti i da li će smiriti navijače, odnosno da li će zaista na kraju biti ikakve potrebe da se u čitav slučaj umiješa i država. Podsjetimo, Kristijana Ronalda je upravo Saudijska Arabija platila da dođe u Al Nasr i tamo godišnje zarađuje čak 200 miliona eura.

Nezvanične informacije govore da to nije samo kako bi igrao fudbal, nego i kako bi promovisao njihovu državu na putu ka kandidaturi za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2032. godine, kao i Olimpijskih igara.