NEVJEROVATNO

ODIGRAO 48 MINUTA, DOBIJA 28 MILIONA EURA! FIFA donijela presudu, klub iz Premijer lige mora da PLATI!

Autor Nemanja Stanojčić

Lids će morati da izdvoji veliku svotu novca za igrača koji neće zaigrati za njih - Žana Kevina Agustina.

Izvor: Profimedia

Lids mora da plati 28 miliona eura fudbaleru koji je odigrao ukupno 48 minuta za engleski tim. FIFA je donijela presudu po kojoj će premijerligaš morati da izdvoji veliku svotu novca za Žana Kevina Agustina. Najavili su iz kluba da će podnijeti žalbu na ovakvu odluku.

Agustin je došao u Lids na pozajmicu iz Lajpciga u januaru 2020. godine i klub se obavezao da će otkupiti njegov ugovor ako obezbjedi plasman u Premijer ligu. To se i dogodilo, ali ugovor nije otkupljen. Njemački klub je podnio tužbu, dobio je na sudu i zaradi oko 20 miliona eura, potom je isto uradio i Francuz.

On je u tužbi tražio da dobije novac za petogodišnji ugovor koji je trebalo da bude potpisan u junu 2020. godine. FIFA je presudila u njegovu korist. Za Lids je odigrao tri utakmice i na terenu je bio ukupno 48 minuta. Agustin je karijeru počeo u Pari Sen Žermenu, prošao je mlađe kategorije, pa igrao za rezervni tim, za senirsku ekipu upisao je 23 meča prije odlaska u Lajpcig. Tamo se nije snašao, bio je na pozajmici u Monaku i Lidsu, pa je potpisao za Nant. Posle dvije godine otišao je u Bazel i trenutno nosi dres švajcarskog tima.