KAKAV MEČ!

SPEKTAKL! UTAKMICA SEZONE NA ENFILDU: Liverpul bio blizu da "okrene" Arsenal, ali Ramsdejl ne da titulu Sitiju!

Autor Milutin Vujičić

Neutralni navijači uživali su u strašnom fudbalu na Enfildu, dok su oni koji podržavaju Arsenal i Liverpul do poslednjeg sudijskog zvižduka grickali nokte.

Izvor: Profimedia

Liverpul i Arsenal odigrali su spektakularan derbi 30. kola Premijer lige i još jednom nas podsjetili zašto se u Engleskoj igra najbolji fudbal na svijetu. Vidjeli smo četiri gola, bespoštednu borbu, tuču, strašan tempo i što je najvažnije za dobru utakmicu - naboj i dramu! Sve do poslednjeg sudijskog zvižduka bilo je neizvesno i meč je mogao da ode "i na jednu i na drugu stranu", međutim na kraju podjela bodova - 2:2 (1:2).

Arsenal ima šest bodova više od Sitija, ali "građani" imaju meč manje. Do kraja Premijer ligi ostalo je osam kola.

Tim iz Londona ima pakleno težak raspored, pa im zbog toga ova prednost uopšte nije garantacija titule. Naprotiv, a čeka ih i gostovanju Sitiju.

Inače, i do ovog boda su izuzetno teško došli. Liverpul je u većem dijelu utakmice bio mnogo, mnogo bolji tim, stvarao šanse, ali realizacija je zatajila. Nunjez, Salah... Sanjaće vjerovatno ono šta su promašili na Enfildu. Salah nije uspio da pogodi ni sa bijele tačke u 52. minutu.

Tim Mikaela Artete je do golova došao preko Martinelija i Žezusa, dok su za domaći tim pogodili Salah i Firmino.

Tagovi