Fudbal

SUTJESKA NIJE POBIJEDILA NI U BERANAMA, DEČIĆ KONAČNO SLAVIO!

Autor Anđela Pešić

Ni u četvrtom meču zaredom Sutjeska nije pobijedila - aktuelni šampion danas je igrao neriješeno u gostima sa Jezerom (0:0) u 29. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

decic
Izvor: YouTube Print Screen

Ekipa Nenada Brnovića je na posljednja četiri meča remizirala tri puta, a jednom je poražena. Sutjeska danas prvi put u drugom dijelu sezone nije primila gol.

Sa druge strane Jezero je šesti put na posljednjih sedam mečeva igralo neriješeno. Ekipa iz Plava nakon današnje utakmice ostaje u zoni baraža, na osmom mjestu sa 31 bodom.

Nije bilo previše uzbuđenja u Beranama. Sutjeska je u prvom poluvremenu prijetila sa distance, a domaći najbolju šansu imali u finišu kada je udarac Redžepagića zaustavio Ličina.

U nastavku je Sutjeska imala inicijativu, a domaći najbolje šanse. U 70. minutu je Bošnjak bio neprecizan, lopta je otišla u korner nakon kojeg je ponovo igrač Jezera bio u prilici, šutirao je glavom, ali je Ličina odbranio.

Na drugoj strani je u jednoj situaciji Konrad morao bolje da reaguje, a šansu je imao i Eraković. Crnogorski reprezentativac je šutirao sa distance, a njegov udarac odbranio Kastratović.

A pobjedu je upisao Dečić, koji je danas u gostima savladao Iskru (3:1). Ekipa iz Tuzi je upisala prvu pobjedu od dolaska Juraja Jarabeka i slavila prvi put nakon pet mečeva.

Iskra nije slavila na osmom meču zaredom i naredno kolo dočekuje sa posljednje pozicije.

Dečić je poveo u 22. minutu - Drešaj je centrirao, Kordić slabo reagovao, a na pravom mjestu bio Oliver Šarkić.

Poslije gola Šarkića, Vucaj je sa preko 35 metara odlično šutirao, ali je pogodio prečku, da bi u završnici prvog dijela gosti stigli do drugog gola. Šarkić je oboren u šesnaestercu, a iz penala postigao Cmiljanić.

Iskra nije prijetila u prvom, ali je već na startu drugog poluvremena smanjila preko Miloša Kalezića.

Odmah nakon primljenog pogotka Dečić je imao šansu preko Cmiljanića, ali je Kordić odbranio, da bi u 63. minutu Vucaj ponovo šutirao sa distance i ovog puta zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

Dečić je danas prvi put u drugom dijelu sezone postigao više od jednog gola na meču. Ekipa iz Tuzi je prije današnjeg meča više od jednog pogotka postigla na utakmici sa Arsenalom, u novembru prošle godine.

U 16 časova počeo je duel Jedinstva i Arsenala, a dva sata kasnije se u Baru sastaju Mornar i Rudar.

Kolo zatvara derbi - duel Budućnosti i Petrovca u Podgorici (19).