ŠOK!

NIKOG NISU KAZNILI KAO MITROVIĆA, A OPET IM SMETA - ENGLEZI HOĆE JOŠ: Žele dužu suspenziju?! (VIDEO)

Autor Nikola Savić

Aleksandar Mitrović je kažnjen sa osam utakmica suspenzije, a sada iz Engleske dolaze vesti da bi kazna mogla biti i teža...

Izvor: Profimedia

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović je juče saznao drakonsku kaznu zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Krisu Kavanou tokom utakmice sa Mančester Junajtedom u polufinalu FA Kupa. Reprezentativac Srbije dobio je osam utakmica suspenzije, zbog čega će morati da propusti većinu utakmica svog tima do kraja sezone u Premijer ligi. Pored suspenzije sa terena, "Mitrogol" će na račun engleskog saveza platiti kaznu od 50 hiljada evra, a situacija može još da se pogorša.

Engleski fudbalski savez (FA) uložiće žalbu na ovu odluku za koju smatraju da je preblaga i da je Mitrović zaslužio mnogo strožiju restrikciju. FA će uložiti žalbu odmah nakon zvanične potvrde komisije. Za njih je Mtirovićev napad na sudiju mnogo teža povreda pravilnika.Oni u svom saopštenju navode:  "Ulažemo žalbu na odluku nezavisne regulatorne komisije da sankcioniše Aleksandra Mitrovića i Marka Silvu. Naša trenutna namera je da se žalimo na obe sankcije, međutim sačekaćemo pisane razloge pre nego što potvrdimo svoj konačan stav." piše u zvaničnoj izjavi FA. Ovu izjavu FA, kao i video sporne situacije sa utakmice možete pogledati i ovde:  

Aleksandar Mitrović, crveni karton
Izvor: Youtube/Planet Faz

Mitrović se nakon ovog incidenta i javno izvinio sudiji za svoj nepromišljen postupak, nadajući se da će mu to ubažiti kaznu ali nakon ovog saopštenja najstarije fudbalske organizacje u Evropi, teško da će se izvući samo sa izvinjenjem. "Mitar" je dobio nezapmaćenu kaznu i uzbog toga će se na teren vratiti tek u meču sa Sautemptonm 13. maja. U engleskoj javnosti se podigla velika prašina nakon ovog slučaja. Podsećamo Mitrović je dobio crveni karton zbog žustrog prigovora nakon što je sudija pokazao isključenje njegovog saigrača Vilijana, nakon čega je nastao opšti metež na terenu pa je sa terena udaljen i trener ekipe Marko Silva koji je suspendovan na dva meča. Izrevoltirani Mitrović je posle toga igrao utakmice za reprezentaciju u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo sledeće godine, ali je sačekao kraj reprezentativne pauze nakon koje je i uputio izvinjenje Kavanou. 

"Žao mi je zbog postupaka koji su doveli do isključenja. Dozvolio sam da me frustracija nadvlada. Pogrešan je bio način na koji sam reagovao. Pokušavao sam da privučem pažnju sudije, međutim, nije trebalo da stavim ruke na njega i zato razumem što mi je pokazao crveni karton", saopštio je tada Mitrović