Fudbal

ZVEZDA ZGAZILA ŠPANCE - PETRUŠEV I KAMPACO DALI NOVU NADU ZA F8: Ivanović pročitao Valensiju, ovome se raduje i Partizan

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je savladala Valensiju i sada se i dalje nada odlasku na Fajnal 8!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je pobedila Valensiju 92:73 i tako ostala u igri za Top 8 Evrolige! Crveno-beli su kontrolisali meč tokom svih 40 minuta i gubili su samo na samom kraju prve četvrtine 21:20. posle toga je nekoliko puta na kratko povela Valensija u drugom periodu, a otkako se Zvezda odlepila na 36:33 trojkom Vildoze više nije bilo osvrtanja.

Na kraju su Filip Petrušev i Fakundo Kampaco bili glavni motori ekipe Duška Ivanovića - mladi centar sa 20 poena i 7 skokova, od čega je sve skokove upisao u drugom poluvremenu, kao i Fakundo Kampaco sa 15 poena i 7 asistencija. Imao je i Ognjen Dobrić 16 poena, uz dosta promenljiv šut.

Sa druge strane Radebo koji je mučio crveno-bele u prvom poluvremenu sa 12 poena u drugom nije mnogo ni igrao, pa je bez igrača koji bi mogao da "povuče" i vrati tim Valensija ovim porazom došla na korak od ispadanja iz priče za Top 8.

CRVENA ZVEZDA: Holand 6, Vildoza 9 (7as), Lazarević, Kampaco 15 (7as), Mitrović 6 (sk), Martin 7 (4sk), Dobrić 16, Ivanović 3, Marković, Kuzmić, Petrušev 20 (7sk), Bentil 10

VALENSIJA: Harper 12, Klaver 10 (3sk), Puerto 2, Pradilja 2, Veb 3, Lopez-Arostegi 10 (5sk), Džons 12 (5as), Radebo 14, Evans, Dubljević 5 (6sk), Hermanson, Rivero 3

Počela je odlično Crvena zvezda pošto je povela 7:2, ali prvi problemi su se pojavili već posle tri minuta kada je Stefan Lazarević dobio tri brze lične i tako sebe izbacio iz igre u prvom poluvremenu. Kampaco je u prvom periodu držao Zvezdu u igri poenima i asistencijama, a Vildoza je gubio lopte i pravio probleme domaćinu.

U drugoj četvrtini je viđena prava rezultatska klackalica, igrali se poen za poen, smenjivali su se timovi u vođstvu, a na kraju je Zvezda posle tri uzastopne promašene trojke Radeboa ipak otišla na odmor sa prednošću 46:41.

Na startu drugog poluvremena Vildoza se razigrao i dao trojku, a onda je Petrušev doneo dvocifrenu prednost Zvezdi i naterao Aleksa Mumbrua na jako brz tajmaut, Posle minuta odmora malo se stabilizovala igra Valensije, ali je Zvezda uspevala da održava prednost i tek u finišu je ta prednost pala ispod deset poena razlike - 69:62.

Poslednja četvrtina je bila rutinska za crveno-bele i strpljivom i kvalitetnom igrom prednost je samo rasla, Na kraju je Filip Petrušev serijom poena napravio veliku prednost Zvezdi i jednu od najubedljivijih pobeda ove sezone.