Auh!

LUKA DONČIĆ VIŠE NIJE REKORDER - SRUŠIO GA MOMAK IZ BIH! Slovenac bio "čudo od deteta", ali Musa je u ovome bolji!

Autor Dušan Ninković

Posle pet godina pao je rekorder Luke Dončića, a sada je najbolji u klupskoj istoriji Džanan Musa.

Izvor: Profimedia

Luka Dončić je bio "čudo od deteta" dok je nosio dres Reala iz Madrida, ali više nije rekorder španskog velikana. Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa ove sezone beleži sjajne partije u dresu Real Madrida, a kao plod odličnih igara, stigla je i nagrada u vidu klupskog rekorda! "Kraljevski klub" objavio je da je reprezentativac Bosne i Hercegovine četiri meča pre početka plej-ofa nadmašio rekord Luke Dončića po broju poena u ligaškom delu Evrolige!

Sjajni Slovenac je u sezoni 2017/18, koju su Madriđani završili osvajanjem titule u Evroligi, tokom "regularnog" dijela sezone postigao 456 poena, dok je Musa već sad na 457 i ima priliku da naredna četiri susreta dodatno popravi statistiku. Sudeći po partijama koje pruža, lako bi moglo da se desi da ligaški deo sezone u NBA ligi završi i sa više od 500 postignutih poena.

Džanan Musa je ove sezone nastupio na svih 30 evroligaških utakmica, a na samo pet nije postigao dvocifren broj poena. Rekord sezone imao je u devetom kolu, na gostovanju Valensiji (73:80), kada se zaustavio na 28 poena.

U proseku beleži 15.2 poena, 2.9 skokova i 1.6 asistencija, a prvu narednu priliku da dodatno popravi poenterski učinak u ovoj sezoni Musa će imati u sredu, kada će Real u jednom od derbija 31. kola ugostiti Fenerbahče. Potom do kraja ligaškog dela sezone preostaju gostovanje Partizanu (31. mart), domaći duel sa Bajernom (6. april) i gostujući okršaj sa Makabijem (13. april).