Bravo!

BIO JE FUDBALSKI TALENAT I BESKUĆNIK, SADA JE DIREKTOR I MILIONER: Tim iz Premijer lige ga PRECRTAO, a on uspio!

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatna priča nekadašnjeg fudbalera koji je bio talenat u akademiji Kristal Palasa, ali nije uspio da dođe do prvog tima.

Izvor: Instagram/forbesfamilygroup/printscreen

Svojevremeno veliki fudbalski talenat, zatim beskućnik čija se porodica raspada pred njegovim očima, a na kraju milioner! Možda i najčudnija priča o uspijehu dolazi iz Engleske i u centru pažnje je Din Forbs kojem se nekada predviđalo da će igrati u Premijer ligi. Kažu da je bio stvarno talentovan, ali ga je put odveo na drugu stranu...

Ogroman novac zbog kojeg je danas milioner zaradio je na poslu koji nema nikakve veze sa fudbalom. Zbog toga što mu je porodica izgubila dom - a kasnije se i raspala - Din je morao da nađe posao. Njegova majka je otpuštena, drugari sa fudbala su imali karijere i luksuzan život, a Din samo finansijske probleme. Forbs je zbog toga prihvatio da radi u kol-centru Motorole. Bio je to signal da odustaje od fudbala i da postaje glava porodice koja je bila u veoma teškoj situaciji.

Dvije decenije kasnije Din Forbs može da kaže da je uspio. Korak po korak, on je napredovao na korporativnim ljestvicama i popravljao svoj položaj u firmama koje su mu davale posao. Prije nekoliko godina postao je izvršni direktor softverske kompanije "Fortero", koja je ne tako davno prodata za milijardu dolara! Samo ta transakcija donijela je Dinu Forbsu oko 40 miliona funti, pa sada ne mora da razmišlja o tome šta bi bilo da je uspio u fudbalu...

"Početak svoje karijere opisujem kao propali fudbaler koji je dva puta ostao beskućnik i koji se našao u telefonskoj prodaji da bi vratio brdo dugova koje je nagomilao da bi održao korak sa prijateljima iz fudbalskih dana. Zaista sam zahvalan na tom dugu jer je to značilo da moram brzo da propadnem u fudbalu da bih ušao u profesionalno radno okruženje. Oba puta su bila veoma teška za našu porodicu. Ušli smo u hostelski smještaj i kada smo iz njega izlazili porodica je bila razbijena. Bio sam punoljetan pa sam otišao od kuće i morao sam da krenem svojim putem. To je bilo u vrijeme Motorole. Kada sam otišao od kuće, što je značilo da je mojoj majci trebalo manje mjesto za život, lakše smo ga pronašli. Četiri godine kasnije, zapravo sam mogao da joj kupim dom.”

Forbs je svojevremeno bio veoma talentovan igrač i postepeno je prolazio kroz mlađe kategorije Kristal Palasa. nije uspio da se domogne prvog tima pa je igrao za nekoliko engleskih niželigaša i upisao nastup za reprezentaciju Gvajane, što mu je vjerovatno najveći rezultat u fudbalskoj karijeri.

"Sada gledam unazad i shvatam da ne mogu da kažem da sam posvetio svoj život tome jer moji prijatelji koji su nastavili da imaju sjajne karijere, postoji potpuni kontrast u načinu na koji sam pristupio fudbalu. Uživao sam. Toliko mi se dopalo iako mi taj dio nije mnogo pomogao. Bila je to samo grupa mojih prijatelja, tako da sam se samo smijao šest dana u nedelji i petljao, igrao fudbal kada je bilo vrijeme za fudbal, ali nisam bio posvećen tome", ispričao je Din Forbs.