Fudbal

PARTIZAN SE NE BUDI IZ KOŠMARA! Najslabiji tim Superlige pobijedio crno-bijele, "visi" i drugo mjesto!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Još jedno razočarenje za navijače Partizana.

Izvor: MN Press

Nastavlja se katastrofalan prolećni niz Partizana u Humskoj - dosadašnji "fenjeraš" Radnik iz Surdulice održao je lekciju crno-bijelima i pobjedom (2:1) sebi povećao šanse za opstanak. Iako je na polusezoni bio otpisan, tim sa juga Srbije je pod komandom Slavoljuba Đorđevića pronašao formu i uhvatio priključak, pa uz ova tri boda djeluje kao ekipa sposobna da se izbori za elitni status i u narednoj sezoni.

Ipak, u Humskoj nije sve počelo kako su želeli. Andrija Radulović i Dušan Stevanović promašili su dobre prilike za goste, a gol Rikarda Gomeša u ranoj fazi susreta poništen je zbog ofsajda. Taj napad Partizanu je dao snagu da napadne svim silama, pa su se ređale ozbiljne prilike pred mladim Stefanom Ranđelovićem koji je večeras bio na visini zadatka. Od 13. minuta je imao i prednost koju je trebalo da brani jer je Radulović postigao prvi gol na meču.

Krilni fudbaler kojeg je Crvena zvezda pozajmila Surduličanima iskoristio je grešku Igora Vujačića, sam otrčao od centra igrališta do kaznenog prostora i zatim iskoristio mnogo vremena koje je imao na raspolaganju. Namjestio se, pogodio i donio prednost koju je rezervista Ranko Jokić duplirao u samom finišu prvog dijela meča, nekoliko desetina sekundi nakon što je kročio na teren.

Partizan je u nastavku krenuo na sve ili ništa, ali nije uspio da stigne do boda. Samed Baždar, Andrija Pavlović i Danilo Pantić ulazili su umjesto igrača koji su defanzivniji od njih, a samo je Rikardo Gomeš uspio da pogodi. On je prepolovio prednost Radnika u 82. minutu - dovoljno za nadu Partizana, ali nedovoljno za nešto više od poraza. Možda bi bod ostao u Humskoj da se u petak uveče nije dogodilo nešto što nikada ranije nismo vidjeli.

Iskusni izraelski fudbaler Bibars Natho promašio je prvi penal od kako je igrač Partizana. Zapravo, Stefan Ranđelović je pročitao njegovu namjeru i zaustavio udarac, a to je bio dodatni signal igračima Radnika da se bore i sačuvaju stečeni kapital. Uspjeli su i zbog toga više nisu na poslednjem mjestu na tabeli. Uspeli su Surduličani da preskoče Mladost GAT - koja je u Humskoj prije nekoliko nedelja nanijela veoma bolan poraz (4:0) Partizanu.