Bravo!

PORTUGALCI SU MAJSTORI RABONE - OVA IZGLEDA SPEKTAKULARNO: Mogao desnom, želeo levom i stvorio MAGIJU! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Maestralan potez portugalskog fudbalera koji je ovim pogotkom najavio ubedljiv trijumf svog tima.

Izvor: Twitter/vsports_pt/printscreen

Ekipa Sportinga ove sezone ne igra dobro kao prethodne i u konkurenciji Benfike i Porta neće uspeti da odbrani titulu, ali bi njihov fudbaler Nuno Santos (28) mogao da stigne do jednog prestižnog priznanja. Zbog onoga što je uradio na meču 24. kola Primeire protiv Boaviste (3:0), krilni fudbaler je sigurno ušao u konkurenciju za gol sezone!

Nekadašnji omladinac Benfike izveo je spektakularan potez u 17. minutu u "rabonom" savladao protivničkog golmana, a taj njegov šut bio je toliko dobar da bi i Rikardo Kvarežma mogao da mu pozavidi. Slavni Portugalac koji je popularizovao ovaj potez verovatno je ostao u čudu kada je video koliko brzo je Santoš razmišljao i kako je na najbolji način iskoristio mali prostor koji je imao na raspolaganju.

Sportingov krilni fudbaler sačekao je loptu nakon karambola u kaznenom prostoru i sa 13 metara uspeo da zatrese mrežu udarcem koji niko na stadionu nije očekivao. Iako je iz ove pozicije mogao da šutne desnom, on se ipak odlučio za egzibiciju, ali ko sada može da mu zameri zbog toga što je hteo da se zabavi... Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, ova pobeda Sportingu je veoma bitna za plasman na tabeli jer sa 50 osvojenih bodova zauzimaju tek četvrto mesto u ligi. Benfika (65) i Porto (57) već su prilično daleko, a zeleno-beli iz Lisabona pokušavaju da stignu Bragu (55) i barem sa treće pozicije odu u kvalifiakcije za Ligu šampiona.