Au...

VRATIO SE NAJJAČI FUDBALER NA SVETU - DIŽE 200 KG TEGOVA! Nije mogao u penziji - sa 40 godina potpisao novi ugovor!

Autor Dušan Ninković

Bio je strah i trepet na terenu zbog svog fizičkog izgleda, a sada će igrati sa amaterima.

Izvor: Instagram/realakinfenwa/printscreen

Najjači fudbaler na svetu Adebajo Akinfenva (40) nije mogao dugo da izdrži bez fudbala! Manje od godinu dana nakon što je objavio da se više neće baviti fudbalom, Adebajo je potpisao novi ugovor. Snagator o kojem je pričao ceo svet će se sada takmičiti u amaterskom fudbalu, gde će osmoligašu Faveršam Taunu pomoći da se izbori za opstanak.

Do ove saradnje došlo je na nagovor njegovog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Derena Hera, koji je trener ove ekipe. Tako će se Akinfenva vratiti poslu koji mu je doneo veliku popularnost, iako njegova karijera nije bila impresivna. Tek u poznim fudbalskim godinama uspeo je da skrene pažnju na sebe i to više fizičkim izgledom nego klubovima čiji je dres nosio, takmičenjima u kojima je tresao mreže ili nastupima na samom terenu.

Svojevremeno je "Bajo" isticao kako je težak 105 kilograma, a kako skoro duplo toliko diže "iz benča". Ogromni mišići koji su krasili njegovo telo postali su mu zaštitni znak dok je igrao u Vikombom. U dresu tog kluba postigao je i gol protiv Liverpula, što je njegov omiljeni klub na svetu. Pogledajte kako izgleda:

Što se tiče njegovog novog kluba, Faveršam Taun je iz istoimenog gradića koji ima oko 20 hiljada stanovnika i nalazi se jugo-istočno od Londona, blizu obale. Trenutno se takmiče u osmom rangu engleskog fudbala, ali je situacija prilično loša za njih jer nakon 30 kola imaju samo 21 bod i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli, sa devet bodova zaostatka za sigurnom lukom.

Tagovi