KRAJ ERE!

RASPAD SISTEMA U PARIZU! Mesi, Nejmar i Mbape odlaze ovog leta, a možda im ZAVRNU SLAVINU...

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Pari Sen Žermen čekaju velike promene tokom leta.

Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen je još jednu sezonu završio na košmaran način. Već u "prvoj krivini", preciznije u osmini finala, završili su  učešće u Ligi šampiona i tako praktično prokockali Lionela Mesija, pa zbog toga sledi velika rekonstrukcija tima ovog leta koja uključuje i odlazak najvećeg svih vremena. Deluje da je sve manje izvesno da će Mesi želeti da ostane u Parizu, a da problem bude još veći - teško da će to učiniti Nejmar i Mbape.

Tako bi lako moglo da se desi da Pari Sen Žermen istog leta ostane bez "trozupca" koga su se svi plašili, ali u praksi nije delovao toliko nezaustavljivo kako se mislilo u avgustu 2021. godine.

Francuski mediji prenose da ćemo ubuduće gledati daleko štedljiviji Pari Sen Žermen pošto bi Katar mogao da prebaci sredstva na Mančester junajted oko koga "obigravaju". S obzirom da dva kluba ne mogu da budu u istom vlasništvu, moguće je da PSŽ bude čak i prodat tokom leta jer se ovaj projekat nije pokazao kao naročito uspešan posle sedam sezona tokom kojih je potrošeno milijardu i po evra na pojačanja.

Mogli bi deo sredstava da vrate prodajom Kilijana Mbapea, koga su jedva letos ubedili da ostane i dali mu najveću platu u istoriji fudbala, a s obzirom da ima kratkoročni ugovor i da je već jednom pokušao da "pobegne", možda je najbolje rešenje za sve da ga psute u Real Madrid koji ga toliko želi.

Možda ce vas zanimati

Što se tiče Nejmara, najskupljeg pojačanja u istoriji, tu je tek prava dilema. Zbog povrede je završio sezonu i deluje da je zato PSŽ digao ruke od njega, ali sada već ne mogu da povrate izgubljeno. Pitanje je da li će biti pravih ponuđača za njega, a znamo da se tokom januara najviše spominjao Čelsi. Tada je Tod Boli ipak rekao "ne" i okrenuo se mlađim fudbalerima, međutim pošto im nedostaje napadač, ni Nejmara ne bi trebalo otpisati.

Takođe, očekuje se odlazak trenera Kristofa Galtijea i sportskog direktora Luisa Kamposa, odnosno čak i većine njihovih pojačanja jer je potrebno da neko pritisne "restart" dugme. Možda je to Zinedin Zidan...