ETO TI GA SAD...

ZVEZDINO POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA NA NOVOM DNU: Godinu dana bio bez kluba, sad otišao u drugu ligu Holandije!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Radživ van la Para je potpuno nestao sa mape po odlasku iz Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Holandski fudbaler Radživ van la Para stigao je u Crvenu zvezdu u leto 2019. godine kao veliko pojačanje za grupnu fazu Lige šampiona, međutim bez ikakve dileme može da se kaže da je jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba. Ne samo da ga je Zvezda platila 1,2 miliona evra i dala mu veliku platu, zbog koje je na kraju dobila i tužbu kod FIFA, nego i u fudbalskom smislu ništa nismo videli od Holanđanina.

Dejan Stanković ga je zbog nediscipline precrtao i nakon raskida ugovora Van la Para je odlazio u klubove koji po renomeu nisu ni blizu Lige šampiona. Igrao je kratko za Logronjes u Španiji, pa za Vircbirger u Nemačkoj, Apolon u Grčkoj, a sada se vraća u rodnu Holandiju posle sedam godina.

Novi klub Radživa van la Pare je malo poznati Almere siti, klub koji je osnovan ne tako davne 2001. godine i član je drugog ranga tamošnjeg fudbala. Oni su ga zvanično predstavili na društvenim mrežama i nadalu se da bi polubrat slavnijeg Žoržinja Vajnalduma uspeti da im pomogne da se plasiraju u Erediviziju, što sanjaju od svog osnivanja, pošto nikada do sada nisu igrali u eliti.

Poslednji meč Van la Para je odigrao u februaru prošle godine i pitanje je u kakvoj je formi, ali sudeći po učinku od dolaska u Crvenu zvezdu - dobili su "mačku u džaku". Podsetimo, u dresu crveno-belih odigrao je 11 mečeva i dao jedan gol.