Fudbal

ČUO SAM ŠTA SU MI SKANDIRALI! Zvezda je ovakvog Kampaca čekala MESECIMA: Možda nismo najtalentovaniji u Evroligi, ali...

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Poruka heroja pobede Crvene zvezde protiv Efesa, Fakunda Kampaca.

Izvor: MONDO

Fakundo Kampaco predvodio je Crvenu zvezdu do velike pobede protiv Efesa, ubacio 22 poena i doslovno krvario igrajući odbranu. Navijači su to nagradili skandiranjem "Argentina" i ovacijama kada god je pogodio trojku ili realizovao polaganje, a sjajni organizator igre posle utakmice je pričao sa novinarima.

"Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu večeras. Odigrali smo kompletnu utakmicu, fokusirani smo bili u odbrani, donosili smo dobre odluke u napadu. Svako ko je odigrao večeras dao je doprinos. Mislim da je to ključ. Mi smo dobar tim, možda nismo najtalentovaniji, najatletitskiji, ali morali smo da ovako odigramo. Došli smo posle teških poraza na ovu utakmicu i ova pobeda nam je strašno bila potrebna. Moramo da budemo spremni za sledeću utakmicu", rekao je Kampaco.

"Veoma sam srećan što igram ovde, pred ovim navijačima, nisu prestajali da navijaju. Moramo da koristimo to kao motivaciju, istoriju ovog tima, to što su oni naš šesti igrač i što nas teraju da igramo sa većom energijom. Bodre nas u gostima, dolaze ovde... Naravno da sam čuo da su skandirali Argentini, tako su dobri prema meni i pokazuju mi mnogo ljubavi, kao i mojoj porodici. Veoma sam zahvalan za to", dodao je Argentinac.

 Da li je ovo bila njegova najbolja utakmica u Zvezdi? "Možda, ne znam. Nije bitno ko igra dobro, ko je odigrao sjajno. Ako smo pobedili, to nije bitno. To mora da nam bude mentalitet. Sada nas čeka Panatinaikos i moramo da usmerimo svu energiju na to. Teško je pobeđivati u ovoj ligi, ali je osećaj sjajan i to moramo da usvojimo i da se spremimo za sledeću utakmicu", rekao je Kampaco novinarima.