Fudbal

BRANOVIĆ: DERBI NEĆE RIJEŠITI TRKU, ONA SE RIJEŠAVA U OVAKVIM UTAKMICAMA!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Bitna nam je svaka utakmica, svaki bod do kraja, kaže trener Sutjeske Nenad Brnović pred sjutrašnji meč sa Dečićem kraj Bistrice (18 h).

Izvor: MONDO

Sutjeska i Dečić igraju sjutra kraj Bistrice derbi 24. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Utakmica, međutim, ne spada u kategoriju onih koji direktno rješavaju šampionsku trku - zbog Dečića, koji je jesenas bio kandidat za titulu, ali ga je serija slabih rezultata spustila na peto mjesto i odbacila iz te trke.

Trener Nikšićana Nenad Brnović je sjutrašnju utakmicu, međutim, svrstao u kategoriju onih koji će bitno uticati na krajnji plasman, a posebno nakon subotnjeg remija njegovog tima protiv Budućnosti, jedinog konkurenta u borbi za tron.

"Rekao sam i prije da derbi neće riješiti trku, ona se rješava u ovakvim utakmicama", kazao je Brnović, aludirajući na meč sa Dečićem.

Sutjesci, dakle, treba pobjeda - treba joj i serija pobjeda...

"Trebamo prije svega da arhiviramo subotnji meč protiv Budućnosti, ali nije to lako jer imali smo ozbiljne posljedice u igračkom kadru. To smo imali i u prvom dijelu sezone pa smo ih riješili, vjerujem da ćemo ih prebroditi ponovo".

Ilija Tučević je zbog povrede tetive završio sezonu, protiv Dečića zbog kartona neće biti Grivića i Nikolića.

"Bitna nam je svaka utakmica, svaki bod do kraja. Igrači bi trebalio da ponove pristup sa posljednjeg meča. Moramo i da podignemo koncentraciju u odbrani. Očekujem težak meč, ali i dobru igru i našu pobjedu", smatra Brnović.

Sutjeska je jesenas oba puta pobijedila Dečić.

"Čeka nas dobra ekipa, klub koji dosta ulaže u svoj tim, dobili su novog trenera i sigurno su silno motivisani da ostvare pobjedu. Dobro ih poznajemo i ako ponovimo jesenja izdanja koja smo pružili protiv njih vjerujem u novu pobjedu pred našim navijačima", kaže defanzivac Anto Babić.

Dečić se probudio u subotu protiv Rudara, ostvario je prvu pobjedu nakon četiri vezana poraza.

"Dolazi nam u goste dobra ekipa koja je imala šampionske ambicije. Promijenila je puno igrača, dovela i novog trenera, Gaćinovića, koji je dokazano ime u Srbiji. U posljednja dva kola su podigli nivo forme, iako nisu dobro otvorili drugi dio prvenstva. Protiv Budućnosti su zaslužili više, ali im se sve to vratilo protiv Rudara, pobijedili su i prekinuli lošu seriju po njih", kaže Brnović na kraju.

Meč kraj Bistrice igra se u 18 časova, uz direktan prenos nekog od kanala TV Arenasport.

Zbog kartona nema Grivića i Nikolića, Tučevića nema zbog pobvrede tetivem, bitna nam svaka utakmica, svaki bod do kraja, igrači bi ttrebalio da ponove pristup sa posljednjeg meča. Igrači moraju da podignu koncentraciju u odbrani, očekujem težak meč, ali i dobru našu igru i pobjedu.