Fudbal

NENAD LALATOVIĆ DOBIO OTKAZ! Smenjen posle poraza i "internih prestupa" - da li već ima novi klub?

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Kraj neslavne epizode Nenada Lalatovića u Radničkom iz Niša.

Izvor: MN Press

Temperamentni trener Nenad Lalatović dobio je otkaz u Radničkom iz Niša, objavio je u nedelju uveče Mozzart sport. Samo dan nakon što je klub demantovao njegov odlazak u Mladost GAT i natpise o tome nazvao "prljavom kampanjom", Nišlije su po svemu sudeći otpustile trenera na predlog klupske Discipliplinske komisije, a posle serije loših igara i rezultata, kao i internih prestupa koje se Lalatoviću stavljaju na teret.

Iako je Lalatović imao ugovor do kraja sezone i iako je bilo najavljeno da će u ponedeljak od 18 časova sedeti na klupi protiv Mladosti GAT, po svemu sudeći je došlo vreme za rastanak posle serije loših rezultata. Nakon što je Lalatović bio sprečen da se obrati javnosti zbog bolesti, Radnički će ipak tražiti novog šefa stručnog štaba

Nišlije su u poslednja četiri kola osvojile samo dva boda, a nakon poraza u mečevima protiv Napretka (0:2) i Vojvodine (1:4), Lalatović je nazvao ekipu "raspuštenom bandom". Kada rastanak postane zvaničan, on će završiti treći mandat u Radničkom posle tačno šest meseci. U tom periodu njegov tim je doživeo sedam poraza, ostvario četiri remija i pobedio u samo tri utakmice, zbog čega je trenutno tek 13. na tabeli Superlige, sa samo šest bodova više od poslednjeplasiranog Radnika.

Lalatović je počeo sezonu u Borcu iz Banjaluke, iz kojeg je otišao posle samo devet utakmica i evropskog kiksa u dvomeču protiv Toršavna sa Farskih Ostrva. Ako su bile tačne najave od prethodnih dana, temperamentni trener vratiće se u narednim danima u Novi Sad i preuzeti Mladost koja traži trenera od odlaska Ljubomira Ristovskog.