BOMBA!

ŠAMPIONSKI PREOKRET ARSENALA! (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Kakav meč! Ovaj gol Arsenala bi mogao da riješi pitanje titule u Premijer ligi, a junak je lokalni momak.

Izvor: Profimedia

Kakva drama, zbog ovoga volimo Premijer ligu! Fudbaleri Arsenala savladali su Bornmut 3:2 u nevjerovatnom meču, a junak trijumfa je Ris Nelson, momak koji je golom u 97. minutu donio tri boda "tobdžijama" koji tako ostaju na pet bodova više od Mančester sitija na vrhu Premijer lige!

Počelo je jako loše za tim iz Londona, pošto je davljenik Bornmut pogotkom Filipa Bilinga u 16. sekundi meča poveo sa 1:0, a sve je izgledalo mnogo gore kada je štoper Senesi poslije sat vremena povisio na 2:0. Delovalo je da će Arsenal kiksnuti, a onda se desio nevjerovatan preokret! 

Emil Smit-Rou koji je ušao u igru sa klupe umesto povrijeđenog Leandra Trosara u prvom poluvremenu asistirao je za Tomasa Partija u 62. minutu, a onda je dvojac koji je takođe ušao sa klupe izjednačio! Ben Vajt je zamenio očajnog Tomijasua i dao je gol za 2:2 i to na asistenciju Risa Nelsona, kasnijeg heroja pobede. Napadao je Arsenal, branio se Bornmut, sudija je produžio meč za šest minuta, ali je dozvolio da se igra duže i pomogao je domaćinu. Kada je nakon odbijene lopte Ris Nelson poslao pravu bombu u gol gostiju u 97. minutu i stadion je eksplodirao. Pogledajte kako: 

Sada je Arsenal prvi na tabeli sa 63 boda, na drugom mestu je Mančester siti sa 58 bodova, a trećeplasirani Mančester junajted sa 49 bodova ima dva odigrana meča manje.