VELIKI PAD!

ZVEZDIN PROMAŠAJ KONAČNO NAŠAO KLUB! Nekada velika nada - završio u Litvaniji!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Srđan Spiridonović posle raskida ugovora sa Crvenom zvezdom konačno pronašao klub.

Izvor: MN Press

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Srđan Spiridonović je posle raskida ugovora u oktobru, konačno pronašao novi klub. Karijeru će nastaviti u Žalgirisu iz Kaunasa, koji godinama živi u senci uspešnijeg Žalgirisa iz Vilnjusa. Austrijanac srpskog porekla će tu pokušati da oživi karijeru koja je u strmoglavom padu. Spiridonović je svojevremeno Zvezdu koštao 250.000 evra i smatrao se velikim pojačanjem kada je potpisao u letnjem prelaznom roku 2020. U početku svog mandata u crveno-belom dresu je pokazivao solidne partije i od njega se očekivalo da bude jedan od lidera ekipe.

U međuvremenu se u srpskom šampionu više isticao kupovinom skupocenih automobila nego igrama. Redom je išao na pozajmice u Genčlerbirligi i Atromitos gde nije uspeo da se nametne ni jednoj od tih ekipa, čak se pričalo da će završiti u trećoj ligi Poljske, a sada će u litvanskom timu imati novu šansu za dokazivanje. "Došao sam u dobar i mlad tim kojem želim da pomognem u ostvarenju ciljeva u prvenstvu, kupu i Ligi konferencije. Nisam došao na odmor i verujem da ću iskustvom i znanjem pomoći ekipi, kao i ona meni. Gledam pozitivno na izazove koji slede i verujem u ovaj tim", izjavio je Spiridonović.

"Spidi" je u Zvezdu stigao iz poljskog Pogona 2020. u letnjem prelaznom roku, svojevremeno smatran je za jednog od najtalentovanijih igrača u generaciji, dok je igrao u mlađim kategorijama Austrije. On je karijeru započeo u Rapidu iz Beča, zatim je prešao u rivalsku Austriju Beč, zatim se oprobao u Italiji u Vićenci i Mesini, potom se vraća u rodnu Austriju u Admiru Vaker gde nakon dobrih igara odlazi u Poljsku u Pogon gde je važio za jednog od boljih igrača "Ekstraklase". Tu je zapao za oko skautima Zvezde, ali je sve lošijim partijama i ponašanjem van terena sebi zatvorio vrata u beogradskom klubu.