OVO JE PISALO

AZOV, ZASTAVE UKRAJINE I ABA LIGA NA "MAKSIMIRU": Dinamo razbio Hajduk, svi gledali transparente!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Dinamo Zagreb je bez većih problema pobedio Hajduk, a svi su gledali u transparente.

Izvor: Profimedia

Dinamo je razbio Hajduk 4:0 (3:0) u najvećem hrvatskom derbiju i otišao na 11 bodova prednosti u odnosu na Splićane. Deluje da šampionska trka neće biti ni upola zanimljiva kao prošlogodišnja kada su se "bili" dugo nadali da bi mogli da postanu prvaci Hrvatske, ali čini se da je Dinamo uprkos svim unutrašnjim problemima ipak daleko najstabilniji klub od svih klubova bivše Jugoslavije.

"Modri" su slavili zahvaljujući brzim golovima na početku - Ademi i Baturina su pogađali u 8. i 10. minutu - dok je pobedu potvrdio Luka Ivanušec pogocima u 38. i 63. minutu. Ubedljivu pobedu Dinama pratilo je inače oko 14 hiljada navijača, a na tribinama je bilo i mnogo ukrajinskih zastava.

Tako su Bed Blu Bojsi, koje su nedavno i Delije "pecnule" posle pada Romine zastava u Rimu, imali više zastava Ukrajine na tribini i veliki transparent na kome je pisalo "Oslobodite Azov". Paramilitarna vojska iz Marijupolja, osnovana 2014. godine, koja je u fokusu javnosti posebno od početka rata u Ukrajini, već dugo ima podršku navijača iz Hrvatske, pa ovo i nije prvi put da su pomenuti na mečevima "modrih".

Interesantno, Dinamovci su imali i jedan transparent koji se odnosi i na Jadransku ligu, a koji nije do kraja jasan: "Probrano društvo na Višnjik se sprema. ABA liga? Nema problema!".