Fudbal

4 POBJEDE DOMAĆINA U NAŠOJ FUDBALSKOJ LIGI, BEĆIRAJ KAO U NAJBOLJIM DANIMA!

Autor Mia Radulović

Završene su 4 od 5 utakmica 21. kola Crnogorskog fudbalskog šampionata, a na svim odigranim mečevima pobjedu su odnijele domaće ekipe.

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Kolo su trijumfima otvorili Jedinstvo i Jezero, koji su na svojim terenima savladali Petrovac, odnosno Arsenal iz Tivta.

Prednost Bjelopoljcima u 55. minutu donio je Muzurović, dok je za Petrovac u finišu pogodio Dejan Perović. U 6. minutu sudijske nadokade činilo se da će ovaj duel završiti bez pobjednika, ali je Sead Dacić pogodio za veliko slavlje domaćina.

U utakmici između Jezera i tivatskog Arsenala gol odluke viđen je u 70. minutu, a djelo je Vojina Pavlovića.

Ovim pobjedama i Jedinstvo i Jezero su (privremeno) odmakli od opasne zone, te se matematički umiješali u borbu za Evropu.

Na stadionu "Braće Velašević" Iskra je ostvarila važnu pobjedu nad Rudarom (2:1) u borbi za opstanak, poslavši pljevaljski tim na dno tabele. Golove za Danilovgrađane postigli su Boljević i Kalezić, dok je za goste precizan bio Ivan Bojović.

Duel kola viđen je na "Topolici" - majstorije, 5 golova, potpuni  preokret... Sutjeska je predvođena Konradom i Strikovićem u 61. minutu stigla do dvostruke prednosti, ali taj rezultat se u fudbalu još jednom pokazao kao najopasniji. Preokret Barana otpočeo je Ćetković, da bi do izjednačenja došli zahvaljujući autogolu Erakovića. Neriješen rezultat je u 90. minutu djelovao najrealnije, ali tada na scenu stupa dobro poznato lice svim ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori:

Fatos Bećiraj na sjajan način postiže debitantski gol u dresu Mornara, i omogućava "svojoj" Budućnosti da se nakon eventualnog trijumfa večeras vrati na prvo mjesto. Rival Podgoričana je Dečić, a derbi "Pod Goricom" počeo je u 18 časova.