"NISI TI ZIDAN!"

MURINJO JE SAMO JEDNOG IGRAČA ZAMRZEO! "Da padne avion sa igračima, ti mi NE BI IGRAO"

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Žoze Murinjo je po dolasku u Real Madrid odmah našao fudbalera kog je precrtao.

Izvor: YouTube/AS Roma/Screenshot

Stotine i stotine fudbalera imalo je privilegiju da sarađuje sa Žozeom Murinjom i većina nosi pozitivno isksutvo, mada ima i onih koji nisu naročito voleli "Specijalnog". A, šta je Murinjo mislio o njima? Bilo je onih poput Ikera Kasiljasa koje je javno "šikanirao", međutim ispostavlja se da je jednog od svojih igrača posebno mrzeo, odnosno nikako nije mogao da podnese što mu je bio trener.

U pitanju je nekadašnji veliki talenat španskog fudbala Pedro Leon. Došao je u Real Madrid 2010. godine na insistiranje predsednika kluba Florentina Pereza koji nije poslušao Žozea Murinja kada ga je uveravao da mu nije potreban. Vrlo brzo se ispostavilo i da je bio u pravu...

Pedro Leon je stigao za 10 miliona evra iz Hetafea, nakon devet golova i 12 asistencija, ap se činilo da bi mogao da bude od koristi Real Madridu, međutim "Specijalni" je od početka imao predrasude o španskom krilnom fudbaleru jer su ga mediji veličali. Čim je stigao u Real Madrid, i to po osvajanju Lige šampiona sa Interom, počeli su da mu "dosađuju" pitanjima o tome zašto Pedro Leon ne igra više.

fudba"Govorite o Pedru Leonu kao da je Zinedin Zidan, Dijego Maradona ili Alfredo di Stefano, ne moram ja da opravdavam njegovo odsustvo iz tima", rekao je Murinjo koji je zbog toga bio neobično grub prema Špancu i vređao ga je kada god je imao priliku.

Izvor: YouTube/Sportyou/Screenshot

"Da se sruši avion Real Madrida sa svim igračima, a ti ostaneš sam kod kuće, ne bi igrao u sledećoj utakmici. Ima da ti zagorčam život ako ostaneš...", navodno su bile reči kojima je Murinjo napadao Leona i pojavile su se pre više od decenije u španskoj javnosti, međutim sadašnji fudbaler Mursije nikada nije potvrdio da ga je baš tako žestoko vređao trofejni trener iz Portugala.

Leon je odigrao samo 14 mečeva za "kraljevski klub" u sezoni 2010/11, a potom je "brzom poštom" vraćen u Hetafe. Prvo je bio dve godine na pozajmici, a onda su ga otkupili nazad za četiri miliona evra. Postao je legenda ovog malog kluba iz predgrađa Madrida, dok je potom nosio dresove Eibara, Fuenlabrade i danas Mursije, trećeligaša iz Španije.