NESTVARNO

NESVAKIDAŠNJI POTEZ - SUDIJA DAO OTKAZ U PREMIJER LIGI! Napravio veliku GLUPOST, pa odlučio da ode!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Poznati engleski sudija Li Mejson dao je otkaz posle nevjerovatne greške koju je napravio.

Izvor: Profimedia

Na ovako nešto nismo navikli u fudbalu - sudija je dao otkaz. I to u Premijer ligi! Nekadašnji arbitar, koji je sa terena prebačen u VAR sobu napravio je nevjerovatnu glupost na utakmici Arsenala i Brentforda i odlučio je da sam ode. Iz Udruženja sudija (PGMOL) je stigla i potvrda da je "došlo do zajedničkog prekida saradnje".

Na toj utakmici Mejson je zaboravio da povuče linije za ofsajd prilikom pregledanja gola Brentforda. Jedan igrač je bio u nedozvoljenoj poziciji prije pogotka Ajvana Tonija. Taj gol je Arsenalu "odnio" dva poena i zbog toga je i trener Mikel Arteta bio besan. "Analizirali smo sve dokaze i osjetili smo bijes i razočarenje, jer je bilo jasno da nije u pitanju ljudska greška, već da neko ne razumije svoj posao i to je neprihvatljivo. Žao mi je, ali je to koštalo Arsenal dva boda koja nam neće vratiti. Moramo sad da nađemo ta dva boda negdje drugdje", rekao je Arteta.

O odlasku nekadašnjeg kolege oglasio se i Hauard Veb, predsednik PGMOL-a. "Mejson je bio sudija 15 godina u Premijer ligi, dijelio je pravdu na 287 mečeva velikih i karijeru je završio posle sezone 2021/22. Ukupno je sudio preko 500 utakmica, računajući i niže lige. Želimo da mu se zahvalimo na posvećenosti i profesionalizmu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Veb.