SLEDI MEČ ODLUKE

GLUPOST SUDIJA IM UKRALA DVA BODA U BORBI ZA TITULU! Arteta je besan: "To nije bila greška, već nešto drugo!"

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Mikel Arteta besan je posle neveovatne odluke sudija u VAR sobi...

Izvor: Profimedia

Arsenal se bori za titulu u Premijer ligi, ima tri boda prednosti u odnosu na Mančester siti, a trebalo je da ima pet! Razlog je neverovatna glupost sudije Lija Mejsona u VAR sobi na utakmici protiv Brentforda (1:1). Ajvan Toni dao je gol za izjednačenje, a pre toga je njegov saigrač bio u ofsajdu, očekivalo se da će VAR to poništiti, ali gol je priznat.

Zašto je priznat? Zato što je Mejson zaboravio da nacrta liniju za ofsajd. Zvuči neverovatno, ali je istinito. Mikel Arteta je bio besan zbog toga. "Analizirali smo sve dokaze i osetili smo bes i razočarenje, jer je bilo jasno da nije u pitanju judska greška, već da neko ne razume svoj posao i to je neprihvatljivo. Žao mi je, ali je to koštalo Arsenal dva boda koja nam neće vratiti. Moramo sad da nađemo ta dva boda negde drugde", ljut je bio Arteta.

Stiglo je obrazloženje i izvinjenje od strane PGMOL (Urdruženja sudija Premijer lige). "Cenimo taj gest naravno i jasno nam je da moramo da nastavimo dalje. Ova greška nas je učinila jačim i svesni smo da moramo da nastavimo da rušimo prepreke koje su pred nama. Jedino mogu da budem zadovoljan ako nam vrate ta dva boda, ali znam da se to sigurno neće desiti. Ponavljam, izvinjenje je u redu, mada ne menja činjenicu da imamo dva boda manje nego što je trebalo da bude slučaj."

Upitan je i kako bi on kaznio Mejsona i one koji su napravili takvu grešku. "Nije na meni da procenjujem ko kako treba da bude kažnjen. Ne treba da razapinjemo nekoga zbog toga. Poenta je da uradimo sve što možemo kako bi ovaj sport bio što više fer i kako bi se donosile prave odluke. Nadam se da će izvući pouke iz svega što se dogodilo".

Sada Artetu i "tobdžije" čeka možda i meč odluke, dočekuju Siti i Pepa Gvardiolu danas, derbi se igra u sredu od 20.30 časova u Londonu. Pobeda bi im uvećala prednost, pošto imaju i meč manje u odnosu na "građane"...