Fudbal

REAL NE ODUSTAJE - NA LETO DOVODE VLAHOVIĆA: Sada nisu uspeli, ali u junu hoće njega i Brazilca koga je Srbija zapamtila

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Real Madrid mora da podmlađuje svoj tim, a prve mete su Dušan Vlahović i Rišarlison, Brazilac koji je razbio Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Izvor: MN Press/Kurir/Dado Đilas

Real Madrid ne odustaje od Dušana Vlahovića! Španski mediji su poslednjeg dana prelaznog roka javili da je srpski napadač meta "kraljevskog kluba". Ipak nisu uspeli da ga dovedu sada, ali kako sada prenosi "ESPN" nisu odustali od te ideje. 

Jasno im je da je potrebna dugoročna zamena za Karima Benzemu koji igra fantastično ali ipak ima 35 godina. U Realu je dovođenje napadača na leto predstavljeno kao "ključno", a Karlo Anćeloti je oko bacio na stamenog špica nacionalnog tima Srbije. 

Benzemi ugovor ističe na leto 2024. godine, a Real hoće da iskoristi ogromne finansijske probleme Juventusa i da za manje novca nego što je realna cena dovede Vlahovića. Uz sve to Juventus je kažnjen sa 15 oduzetih bodova u Seriji A i ako se ne plasiraju u Ligu šampiona naredne sezone srpski napadač će hteti da ide. 

Druga opcija ako Srbin ne pristane da krene stopama Predraga Spasića, Perice Ognjenovića i Luke Jovića je Rišarlison. Iako je karijeru počeo kao krilo kako vreme odmiče sve se više pomera u sam špic napada. Takođe pošto je moguće da će se "los blankosi" odreći Marka Asensija i Marijana Dijaza, Rišarlison je viđen kao idealan igrač koji bi mogao da ih odjednom zameni obojicu.

Juventus je Vlahovića doveo za 82.000.000 evra u januaru 2022. godine i ne paniraju da ga puste za manje od 100.000.000 u neki drugi klub, ali bi teška situacija u ekipi mogla da ih natera na to.