Fudbal

KONAČNO - ARGETINAC OBJASNIO NAJKONTROVERZNIJI POTEZ MUNDIJALA: Radili su to i Francuzi Mesiju, pa šta?

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Svi su izgeda pogrešno protumačili Martinezovo ponašanje, kako kaže on nikako ne može da se ruga čovjeku koji mu je dao četiri gola.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Mnogo je prašine podiglo ponašanje prvog golmana nacionalnog tima Argentine Emilijana Martineza na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Najbolji čuvar mreže na prvenstvu svijeta je prvo sve šokirao kada je proslavio osvajanje titule najboljeg golmana tako što je zlatnu rukavicu stavio na međunožje, a onda je krenuo njegov rat sa Kilijanom Mbapeom. 

Prvo se podsmijavao fudbaleru koji mu je u finalu dao tri pogotka, a onda je na velikoj proslavi u Buenos Ajresu slavio sa lutkom ovog franucuskog napadača. Sada se konačno oglasio i prvi put objasnio šta je time htio da poruči i uradi.

"Nisam htio nikoga da povrijedim. Kroz karijeru sam odrastao s Francuzima i nikada nisam imao ni najmanjih problema. Možete da pitate Žirua s kojim sam igrao u Arsenalu kakva sam ja osoba. Jako volim francusku kulturu i mentalitet. Ljudi su nam putem bacali gomilu lutaka, gotovo stotinu su bacili na nas tokom vožnje. U tom trenutku mi je pred noge pala lutka s Mbapeovim licem, podigao sam je jer me nasmijala, zgrabio sam je na dvije sekunde i bacio nazad, to je sve", rekao je on, pa nastavio:

"Kako bih mogao da se rugam Mbapeu? Dao mi je četiri gola! Četiri gola u finalu... Sigurno misli da sam ja njegova lutka! Ponavljam, imam ogromno poštovanje prema njemu. Čak mislim da je najbolji francuski igrač kojeg sam ikada vidio", zaključio je Martnez. 

Pitali su ga i za to što je tražio "minut ćutanja" za Mbapea posle finala Mundijala, ali sada je istakao da je to nešto što nije smjelo da izađe iz svlačionice. Radili su i Francuzi slične stvari. 

"To je nešto iz svlačionice što nikada nije trebalo da izađe u javnost. Kad nas je Francuska pobijedila 2018., sjećam se da je bilo pjesama o Messiju, uključujući i Kantea, koji ga je jako dobro čuvao. Isto tako, ako tim pobijedi Brazil, pjevaće o Nejmaru. Nema ništa lično protiv Mbapea. vrlo ga poštujem. Ako pjevamo o njemu ili o Nejmaru, to je zato što su najbolji protivnici koje imamo", naglasio je on.