ZAŠTO?

HRVATI "PRECRTANI" U NAJGOREM TIMU ENGLESKE! Imaju medalje sa SP, koštali milione, a nema ih nigde - oglasio se trener!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Krajnje čudna situacija u Sautemptonu gde hrvatski fudbaleri nemaju mesta.

Izvor: Profimedia

Hrvatski fudbaler Mislav Oršić postigao je gol koji je Hrvatskoj doneo bronzu na Svetskom prvenstvu u Kataru, a nakon toga ostvario je transfer karijere - u Premijer ligu. Međutim, najbolji fudbaler Dinama nema mesta u Sautemptonu, trenutno najgorem timu u elitnom rangu engleskog fudbala, što je mnoge iznenadilo i začudlo. U njega je uložen ne tako mali novac (osam miliona evra), a za sada je odigrao šest minuta u Premijer ligi...

Oršić je meč protiv Vulverhemptona, koji je Sautempton izgubio i sa igračem više (2:1), proveo na tribinama pošto deluje kao da ga je trener Nejtan Džouns već precrtao iz nekog razloga.

"Oršić i Ćaleta-Car ne igraju jer je to moja odluka. Drugi su ispred njih", odgovorio je trener Sautemptona kratko posle meča, ali biće teško da objasni kako je njegova ekipa uspela da prokocka tri boda protiv tima koji je više od sat vremena igrao sa desetoricom.

Oršić je pored šest minuta u Premijer ligi, odigrao po još sat vremena u Liga kupu i FA Kupu, gde nije oduševio, dok je Duje Ćaleta-Car tu od leta i igrao je daleko više. Nastupio je na deset mečeva u prvenstvu, uz još pet u kupovima, međutim sada Džouns više poverenja ima u neke druge fudbalere. Očigledno smatra da su bolji od fudbalera koji dolaze iz generacija reprezentacije Hrvatske koje imaju medalje sa Mundijala.