SVAKA ČAST

"JE**Š RAK!" POBIJEDIO TEŠKU BOLEST I ODMAH DAO GOL: Aler je heroj dana, kapa dola majstore!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Posle velike borbe Sebastijan Aler je pobijedio rak testisa i vratio se na teren golom.

Izvor: Profimedia

Sjajni napadač Sebastijan Aler propustio je prvi dio sezone jer mu je tokom leta dijagnostikovan rak testisa koji je uspio da pobijedi posle velike borbe. Posle samo nekoliko mjeseci uspio je da se vrati na treninge, pa i na teren, tako da je danas u pobijedi Dortmunda protiv Frajburga (5:1) zabeležio i svoj prvi gol u dresu novog kluba, nadamo se od mnogih pošto je sve zaslužio nakon teške borbe.

Aler je gol postigao u 51. minutu na asistenciju Gereira, a interesantno je da je na kopačkama imao i zanimljivu poruku koju su snimile i televizijske kamere - "Fu*k Cancer" (Je**š rak).

Sebastijan je inače bivši fudbaler Frankfurta, Vest Hema i Ajaksa, gdje je delio teren i sa Dušanom Tadićem, a ljetos je stigao u Dortmund u transferu vrijednom oko 30 miliona eura kao diretkna zamjena za Erlinga Holanda. Planovi su nažalost pali u vodu posle dijagnoze, ali se sada vraćaju na staro pošto je visoko Aler pokazao da nije zaboravio da igra fudbal i da će biti vjerovatno neriješiva enigma za odbrane u Bundesligi.

Osim njega, pobjedu Dortmundu donijeli su Šloterbek, Adejemi, Brant i Reina, dok je jedini gol za Frajburg postigao Holer, dok su od 17. minuta zbog crvenog kartona Sidilije igrali sa desetoricom.