Neobično!

RUS PRUŽIO RUKU, UKRAJINAC TRAŽIO OPROŠTAJ! Odigrali meč, pa se ZAGRLILI, cijeli svijet priča o potezu dvojice fudbalera

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Dvojica sjajnih veznih fudbalera odigrali su meč u francuskom prvenstvu, prije nego što su šokirali čitav svijet!

Izvor: Twitter/VHarets/printscreen

Nakon što su u subotu Olimpik iz Marseja i Monako remizirali u derbiju francuskog šampionata (1:1), u centru pažnje našla su se dvojica fudbalera sa suprotnih strana terena. Olimpikovo pojačanje Ruslan Malinovski i dugogodišnji igrač Monaka Aleksandar Golovin bili su u centru pažnje zbog zagrljaja na kraju meča. Ništa to ne bi bilo čudno da Malinovski nije Ukrajinac, a Golovin Rus - odnosno da dolaze iz zemalja koje već 11 mjeseci ratuju!

Video snimak ovog detalja ubrzo je preplavio društvene mreže, a fudbalski fanatici sa obje strane javili su se da prokomentarišu situaciju. Na udaru kritika našao se Ruslan Malinovski, pošto su Ukrajinci bili šokirani ovakvim postupkom svog reprezentativca. On je ubrzo morao da se oglasi i pokuša da izvuče oproštaj od njih.

"Želim da se izvinim Ukrajincima zbog reakcije na potez igrača Monaka. Razumijem da bi bilo bolje izbjegavati ruske sportiste, ali prišao mi je i pozdravio se", objavio je Malinovski na društvenim mrežama. On je dodao da nema dilemu i da se sigurno ne bi borio protiv ruskih sportista da se bavi nekim pojedinačnim sportom, ali kaže da je u timskim sportovima situacija drugačija. Pogledajte scenu sa kraja utakmice:

Golovin za sada nije komentarisao situaciju u kojoj su se našla dvojica fudbalera. Na snimku koji se pojavio čini se da je on inicirao kontakt i prvi pružio ruku ka kolegi, nakon što se pozdravio sa ostalim igračima Olimpika. Inače, ovaj meč bio je izuzetno važan za situaciju na tabeli. Prvoplasirani PSŽ ima 48 bodova, Lans je drugi sa 45, Olimpik ima 43, dok je Monako na četvrtoj poziciji sa 38 bodova. Ovo je sporni detalj: