TRAŽI SE ŠPIC

BJELOPOLJAC NOVI NAPADAČ ZVEZDE? Bez gola ove sezone, pamti se njegova izjava: Crna Gora, Srbija i Rusija su isto!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda pregovara oko dolaska Marka Rakonjca na "Marakanu", potvrdio je agent.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Crvena zvezda je u potrazi za još jednim napadačem, a iako su se u javnosti pojavile informacije da će to biti Igor Zlatanović, čini se da je dolasku na "Marakanu" bliži Marko Rakonjac. U pitanju je mladi crnogorski fudbaler koji trenutno nastupa za Lokomotivu iz Moskve, koga smo zapamtili i po partijama u Srbiji dok je nosio dres Čukaričkog, a koji bi mogao ekspresno da se vrati u Superligu posle samo šest mjeseci u Rusiji.

"Da, klubovi pregovaraju", rekao je agent fudbalera Igor Gluščević za ruske medije potvrdivši time da se ime Marka Rakonjca ne spominje slučajno u javnosti prethodnih dana.

Crnogorac je prethodnog leta prešao u Moskvu za 2,5 miliona eura, međutim nije se pretjerano sjajno snašao u Premijer ligi Rusije. Uglavnom je priliku dobijao sa klupe, ali je skupio 500 minuta u 15 nastupa - i još je bez gola, upisao je svega jednu asistenciju, pa djeluje da bi pozajmica možda bila najbolja za sve tri strane.

Visoki napadač iz Bijelog Polja je nastupajući za Čukarički postigao ukupno 12 golova, a u Crvenoj zvezdi vjeruju da kod 22-godišnjaka i te kako ima još prostora za napredak, posebno ako se okruži moćnom ofanzivnom linijom u kojoj su Ivanić, Bukari, Katai, pa i budući fudbaler crveno-bijelih Olajinka. Ujedno, zamijenio bi Kalifu Kulibalija koji je na izlaznim vratima kluba posle slabih šest mjeseci na "Marakani".

Inače, Rakonjac je u centru pažnje završio posle prve izjave koju je dao u Moskvi: "Čitao sam malo o istoriji, jer sam školu završio vanredno. U mojoj porodici su me učili da su Crna Gora, Srbija i Rusija isto. Da imamo zajedničku istoriju i to može da se vidi i u sportu kada navijači istaknu transparente, banere i zastave".