Neverovatno...

SA ARSENALOM BIO NEPOBEDIV, SA SITIJEM ŠAMPION, SAD JE DOŽIVEO DEBAKL: Čuveni fudbaler osramoćen - otkaz posle 9 mečeva!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Mančester sitija. Liverpula i drugih klubova dobio otkaz nakon veoma kratkog i neuspešnog mandata.

Izvor: Profimedia

Legendarni defanzivac Kolo Ture neće po dobrom pamtiti svoj prvi samostalni posao u trenerskim vodama. Veoma brzo dobio je otkaz! Čovek koji je sa Arsenalom napravio jedan od najvećih podviga u engleskom fudbalu i do titule u Premijer ligi stigao bez poraza u celom prvenstvu sada je na novom početku, ali on nije blistav kao što mu je bila igračka karijera.

Pre samo nekoliko nedelja Ture je preuzeo Vigan, koji je prvo želeo da za šefa stručnog štaba postavi Jaju Turea. Kada to nije prošlo okrenuli su se drugom rešenju i nekadašnjeg defanzivca promovisali u prvog trenera svog kluba, prekinuvši tako njegovu karijeru pomoćnika u stručnom štabu Brendana Rodžersa. Doskorašnji pomoćni trener Lestera zadržao se u Viganu svega nekoliko nedelja, odnosno tačno devet utakmica, od kojih nijednu nije pobedio!

Sve je počelo 10. decembra remijem protiv Milvola (1:1), a nastavilo se izuzetno neuspešnim nizom. Vigan je poražen na naredna četiri prvenstva duela i to od Šefild junajteda, Midlzbroa, Sanderlenda i Hala, da bi u FA kupu uspeo da remizira protiv Lutona. Povratak u ligu doneo je remi protiv Kardifa, zatim ih je Luton eliminisao u ponovljenom meču FA kupa, a poslednju Tureov meč na klupi bio je poraz od istog tog tima.

Kada se sve sabere, Kolo Ture je tokom devet mečeva na klupi Vigana upisao tri remija od kojih je jedan bio potpuno beznačajan i čak šest poraza koji su klub približili eliminaciji u treći rang takmičenja, uz ispadanje iz najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Ekipu Vigana ostavlja na poslednjoj poziciji u Čempionšipu, sa četiri boda manje od Kardifa koji je tim van zone ispadanja.