Ništa...

NOVI UDARAC ZA RUSE - UEFA IM JE I OVO ODUZELA! Radovali se VELIKOM evropskom meču, ali neće moći da ga gledaju!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Promijenjeno je mjesto na kojem će se igrati evropski Superkup.

Izvor: Profimedia

Konstantno UEFA pravi promjene kojima želi da poboljša fudbal, a među poslednjim odlukama koje su donijete je i promjena sistema kvalifikacija, odnosno nešto drugačiji format Lige nacija. Na istom sastanku, vrhovno tijelo evropskog fudbala donijelo je i jednu odluku koja se tiče klubova na kontinentu, ali i Rusa - njima je ukinuto ranije dodijeljeno organizovanje Superkupa Evrope!

Iako je meč pobjednika Lige šampiona i Lige Evrope u avgustu 2023. godine trebalo da se održi u ruskom Kazanju, to neće biti slučaj. Novi dom Superkupa biće stadion "Jorgos Karaiskakis" u Atini, a meč je na programu 16. avgusta.

Tako će fudbalski fanatici iz Rusije još jednom ostati bez prilike da gledaju dobar fudbal. Podsjećamo, njihov nacionalni tim suspendovan je iz svih takmičenja, a tokom prethodne sezone su i klubovi izbačeni iz klupskih takmičenja u Evropi. Razlog za takve odluke je rat koji već skoro godinu dana traje na istoku Ukrajine, a fudbalski radnici iz Rusije za sada nemaju rješenje.

Oni su u jednom trenutku bili blizu napuštanja UEFA i prelaska u Aziju, ali se poslednjih nedelja o tome ne priča previše glasno. Ostaje da se vidi da li je to i dalje opcija ili će Rusija sačekati da UEFA ukine sve kazne koje im je izrekla u prethodnom periodu.