Fudbal

SA PORTUGALOM OSVOJIO EVROPU, SADA IMA NOVI POSAO! Otišao posle sukoba sa Kristijanom Ronaldom, preuzeo Poljsku

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Trofejni trener preuzeo novu reprezentaciju

Izvor: MN Press

Doskorašnji selektor Portugala Fernando Santoš uskoro bi mogao da postane selektor Poljske. Poznati stručnjak, koji je 2016. postao prvak Evrope sa svojom zemljom, stigao je već u Varšavu i očekuje se da možda već u utorak bude ozvaničeno da će preuzeti Poljake.

Santoša je na aerodromu dočekala crna limuzina i odvezla ga u hotel pred kraj pregovora sa selekcijom koja je učestvovala na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tamo je Roberta Levandovskog i saigrače do osmine finala doveo selektor Česlav Minjevič, koji neće sjedjeti na klupi na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2024.

Santoš će povesti Poljake u kvalifikacionu grupu E, u kojoj su i Češka, Albanija, Farska Ostrva i Moldavija, iz koje će dvije najuspješnije ekipe otići na EURO 2024. A Santoš je jedan od onih koji odlično zna kako se na tom turniru pravi uspjeh i osvaja trofej.

Santoš je rođen u Lisabonu 1954, a posle igračke karijere provedene u Eštorilu u tom klubu je počeo i trenersku krajem osamdesetih. Potom je vodio Porto, AEK, Panatinaikos, Sporint, Benfiku, PAOK, reprezentacije Grčke (od 2010. do 2014) i Portugala, koju je vodio u posljednjih osam godina. Na minulom Svjetskom prvenstvu veliku pažnju izazvala je njegova odluka da Kristijana Ronalda skloni iz ekipe, što mu je javno zamjerila Ronaldova Georgina, koja je javno kritikovala takvu odluku selektora.