Fudbal

ZVEZDA I DINAMO - SVE PRŠTI GDE GOD DA SE VIDE! Pet golova, dva preokreta i NOVA formacija srpskog šampiona

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda i Dinamo Tbilisi ponovo odigrali buran meč - ovog puta na pripremama u Turskoj.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je Dinamo Tbilisi 3:2 (1:2) na pripremama u Turskoj, golovima dvostrukog strelca Aleksandra Pešića i Mirka Ivanovića, koji je preokrenuo rezultat posle vođstva gruzijskog šampiona. Bio je to duel Zvezde protiv tima koji joj je bio rival u nezaboravnom dvomeču u sezoni 2009/10, kada je Dejan Lekić na "Marakani" napravio čudesan preokret i doneo pobedu 5:2. Ovog puta srpski i gruzijski prvaci odigrali su meč kojim su se pripremali za nastavak sezone i ponovo je bilo uzbudljivo.

Trener Beograđana Miloš Milojević "izmešao" je sastav u odnosu na mečeve prethodnih dana, a manje od 24 sata nakon duela protiv Kopra crveno-beli su zaigrali u formaciji 4-4-2 (za razliku od uobičajene 4-2-3-1) i predstavili javnosti svog novog golmana. On se zove golman Jovan Miladinović i zamenio je Nikolu Vasiljevića u 72. minutu, dok je kapiten Milan Borjan dobio odmor. Takođe, u navedenom sistemu u napadu je uz Pešića zaigrao mladi Jovan Mijatović, nova "devetka" Zvezde. Upravo je on asistirao Pešiću u 31. minutu za gol 1:0 posle greške odbrane rivala.

Međutim, Gruzijci su do poluvremena preokrenuli za tri minuta, udarcima sa distance u 35. i iz peterca u 37. minutu. A onda je Zvezda ponovo krenula po vođstvo i stekla ga, golovima Aleksandra Pešića u 54. minutu, nakon duela sa jednim defanzivcem Gruzijaca, a potom i Mirka Ivanića, koji je pogodio glavom u 75. za konačnih 3:2 za Zvezdu.

Crvena zvezda: Vasiljević (od 72. Miladinović), Gobeljić (od 61. L. Nikolić), Leković (od 61. Eraković), Dragović, Rodić (od 61. Azarov), Srnić (od 61. Krstičić), V. Nikolić (od 46. Ivanić), Kangva (od 61. Kanga), Prucev (od 61. Bukari), Mijatović (od 46. Katai), Pešić (od 61. Kulibali).

Iako se okvir Zvezdinog gola tresao u drugom poluvremenu i iako je i Aleksandar Katai imao veliku šansu pet minuta pre kraja, sa tim rezultatom završen je meč. Crveno-beli će seriju kontrolnih utakmica nastaviti u sredu, 25. januara, duelom protiv Ludogoreca.