Fudbal

JUVENTUS "RAZVALJEN", A SAD STREPE U OVOM TOP KLUBU! Zbog jednog čoveka ne znaju šta da rade!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Presuda Juventusu izazvala i veliko interesovanje u top klubu koji nije u Italiji.

Izvor: Profimedia

Juventus je žestoko kažnjen i kao klub, oduzimanjem 15 bodova, i pojedinačno, jer je nizu njegovih bivših fudbalera izrečena duga zabrana rada u fudbalu. Najteže je kažnjen Fabio Paratići, koji 30 meseci neće moći da radi zbog krivokletstva i finansijskih nepravilnosti obuhvaćenih presudom o "kapitalnoj dobiti" koju je Juventus stekao. Ipak, njegov slučaj trenutno i najviše zbunjuje, jer je on trenutno direktor fudbala u Totenhemu i blizak saradnik menadžera tog tima Antonija Kontea. Da li će on sada morati da se povuče?

Na to i druga pitanja trenutno niko nema odgovore, a italijanska federacija tražila je da se kazna primeni i van italijanskih granica. Totenhem je upravo zbog toga tražio pojašnjenje, da bi znao da li će osoba zadužena za transfere tog kluba morati da ode. I zbog toga, Totenhem se još nije oglasio, ali uskoro će po svemu sudeći biti prinuđen, iako nije varao on, već Juventus.

Paratići je radio u Juventusu od 2010. do 2021. i koordinirao je skaute, predvodio potragu za igračima i bio je šef čitavog sportskog sektora kada je otišao Bepe Marota, koji ga je doveo u Torino. Uostalom i to što je najstrože kažnjen, čak i više od tadašnjih čelnika Anjelija i Nedveda, dovoljno govori o Paratićijevom značaju u klubu. Juventus je u njegovoj eri povratio dominaciju italijanskim fudbalom od Milana i Intera i osvojio čak devet titula.

Tagovi