ZAŠTO?!

ZAVRŠEN NAJČUDNIJI TRANSFER OVE ZIME: Barselona prodala VRHUNSKOG igrača za "siću", i to velikom rivalu!?

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Barselona je odlučila da se odrekne Memfisa Depaja i to za sumu koja je vrlo mala kada se uzme u obzir njegov kvalitet.

Izvor: YouTube/FC Barcelona/Screenshot

Holandski napadač Memfis Depaj napustio je Barselonu posle samo godinu i po dana boravka na "Kamp Nou". Depaj je stigao kao veliko pojačanje u ljeto 2021. godine kada je klub vodio Ronald Kuman, trener koji ga odlično poznaje i iz reprezentacije, međutim nije bio po Ćavijevom utisku i sa dolaskom Toresa, potom i Levandovskog, postalo je jasno da je Holanđanin višak u klubu i da mora da ode.

Dugo su oko njega obigravali veliki klubovi, ali na kraju ga je Barselona prodala za svega tri miliona eura i to jednom od najvećih rivala - Atletiko Madridu. Ovaj transfer mnoge je začudio jer Depaj (28) vrijedi daleko više, ali djeluje da ga je Barselona pustila kako bi se riješila njegove povelike plate.

Iako su veliki rivali, ovo nije prvi put u poslednjih nekoliko godina da Barselona i Atletiko Madrid posluju, pa čak mnogi vjeruju da se katalonski klub na ovaj način "zahvalio" Madriđanima jer su prethodno preuzeli i Grizmana koji je opterećivao budžet.

Depaj je inače ponikao u PSV Ajndovenu i kao veliko pojačanje stigao je u Mančester junajted u ljeto 2015. godine za 34 miliona eura. Kao i mnogi, nije se snašao na Old Trafordu, pa je posle samo dvije sezone otišao u Francusku i obukao dres Liona. Ubrzo je postao jedan od najboljih igrača Lige 1, da bi se 2021. preselio u Barselonu kao slobodan igrač. Tokom boravka u katalonskom klubu postigao je 14 golova za Barselonu.

Ipak, ove sezone Depaj je odigrao samo četiri utakmice za Barselonu (svega 206 minuta) i za to vrijeme postigao je jedan gol i želio je da ode u klub gdje će biti daleko više cijenjen.