ŠTA MU BI?

ZVEZDI REKAO "NE" I SAD GA NIKO NEĆE: Jurili ga cijelo ljeto, otišao u Tursku i dobio OTKAZ - ne igra od novembra!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Artjom Dzjuba nikako ne može da pronađe novi angažman.

Izvor: YouTube/Ultra HD/Screenshot

Crvena zvezda je prethodnog ljeta žarko željela da dovede Artjoma Dzjubu (34), kapitena fudbalske reprezentacije Rusije, međutim na kraju je bio preskup i bivši igrač Zenita je odlučio da karijeru nastavi turskoj Adani. Ispostaviće se da to nije bilo dobar potez Dzjube pošto mu se Turska nikako nije dopala, pa je već početkom novembra raskinuo sa bogatim klubom i od tada je bez angažmana.

U međuvremenu se "ohladilo" i interesovanje Crvene zvezde, stigli su Aleksandar Pešić i Kalifa Kulibali, od ljeta bi u napadu trebalo da bude i Piter Olajinka iz Slavije Prag, a Artjom Dzjuba je i dalje u potrazi za novim klubom...

U ruskim medijima odjeknula je informacija da će se vratiti u domovinu i potpisati za Ural, međutim čini se da su mu i ovamo zatvorena vrata. Predsjednik kluba Grigorij Dimitrov je izričito demantovao da se takav transfer neće dogoditi, ne samo sada - nego nikada: "Dzjuba i Glušakov da dođu u Ural? To su veliki igrači, treba da igraju u velikim klubovima, a mi to nismo. Mislim da nam neće odgovarati", poručio je Dimitrov.

Snažni napadač je godinama bio najbolji igrač Zenita, međutim tražio je previše novca za novi ugovor i nije htio da prihvati ulogu rezerviste, a Adana ga takođe nije dugo trpjela zbog karaktera. Odigrao je samo četiri meča u prvenstvu (165 minuta) i postigao jedan gol prije raskida.