BURA!

HAOS U FRANCUSKOM FUDBALU! Mbape poludeo, Makron odmah REAGOVAO: Krimi-legenda rešava problem!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Izjava predsednika Saveza o Zidanu izazvala je veliko nezadovoljstvo.

Izvor: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Grat izazvao je pravu buru u javnosti nakon što je javno kritikovao legendarnog Zinedina Zidana, zbog čega je čak reagovao i Kilijan Mbape. Mesecima se pričalo da bi Zidan mogao da preuzme reprezentaciju Francuske, i to po Mbapeovoj želji, međutim odlučeno je da Didije Dešan ostane na kormilu "trikolora" i to je prošlo uz vrlo burne reči Le Grata.

Nakon žestokih reakcija Mbapea, ali i još nekih fudbalera (što bivših, što aktuelnih), Le Grat se izvinio, međutim izgleda da mu to nije oprostio predsednik Francuske Emanuel Makron i kao mnogo puta do sada odlučio je da "interveniše".

Dobro je poznato da je Makron direktno uticao i na ostanak Mbapea u Pari Sen Žermenu, dok je sada spreman da Le Grata "skine" sa najodgovornije funkcije u francuskom fudbalu. Iskusni biznismen (81), koji je još od devedesetih godina jedan od najpoznatijih sportskih radnika u Francuskoj, mogao bi da "plati glavom" zbog reči o Zidanu i navodno je već poznato ko bi mogao da ga nasledi.

"Emanuel Makron je poslao jasnu poruku i pokušava da nagovori Mišela Platinija da preuzme Fudbalski savez Francuske", otkrio je poznati novinar Danijel Riolo.

Platini je jedan od najvećih fudbalera u istoriji Francuske, osvajač čak tri Zlatne lopte, poznat i po tome što je bio na čelu UEFA. Ipak, sa funkcije u Nionu "skinut" je zbog korupcije i od tada je van fudbala, međutim sada bi mogao da dobije neverovatnu priliku da ponovo "fudbalski oživi".