Bila je uz njega

NIJE ĐANLUKA BIO SAMO SPORTISTA, BIO JE MNOGO VIŠE! Preminuo legendarni napadač, prvi put se oglasila njegova udovica

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Smrt Đanluke Vijalija je i dalje svježa rana, kako porodici, tako i svima koji su ga gledali i voljeli na fudbalskim terenima.

Izvor: Profimedia

Nakon što je preminuo Siniša Mihajlović italijanski fudbal je pogodila još jedna tragedija pošto je takođe od raka preminuo nekadašnji napadač Sampdorije, Juventusa i Čelsija Đanluka Vijali.

Njegova supruga Ketrin Vajt-Kuper koju je upoznao dok je igrao u Engleskoj bila je uz njega sve vrijeme dok se borio sa teškom bolešću, a sada se oglasila prvi put od smrti svog supruga sa kojim je bula u vezi preko 20 godina.

"Luka je bio sportista velikog talenta i svi su ga poštovali, ali je takođe bio brižan suprug i otac. Svi smo uništeni njegovom smrću, hvala vam na ljubavi i podršci", napisala je Ketrin koja je sa Vijalijem imala dvije ćerke Oliviju i Sofiju. 

Koliko je dubok trag u porodici ostavio posvjedočila je i Libi, sestra njegove supruge! "On je bio fantastičan čovjek, a ne samo nevjerovatan sportista. Imao je hrabrosti u svojim rečima koje su prenijele veliku poruku borbe protiv raka", naglasila je ona.

Vijali je preminuo u Londonu u 58. godini, a od njega su se oprostili navijači klubova za koje je nastupao. Na meču Sampdorije sinovi Siniše Mihajlovića i Dejan Stanković odali su poštu preminuloj srpskoj legendi, ali i Vijaliju, u čiju su čast navijači istakli i veliki transparent na tribini.

Pogotovo je tugovao Roberto Manćini,. veliki prijatelj obojice preminulih fudbalera, inače čovek sa kojim je Vijali u stručnom štabu Italije osvojio prethodno Evropsko prvenstvo.

Tagovi