Fudbal

OTERAO KRISTIJANA, PA ŽESTOKO ISPROZIVAO MANČESTER JUNAJTED: Doveli ste nezamisliv broj loših igrača, ne može tako!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Eriku Ten Hagu je prekipelo, očigledno će i posle Kristijana "leteti glave" na "Old Trafordu".

Izvor: Profimedia

Erik Ten Hag se ne šali! Nakon što je Mančester junajted "potrošio" Dejvida Mojesa, Žozea Murinja, Luja Van Gala, Olea Gunara Solskjera konačno je nakon ser Aleksa Fergusona došao čovek spreman da zavede red. Prvo je Kristijana Ronalda preselio na klupu, potom ga je otpustio, a sada je žestoko udario po odgovornima u Junajtedu!

Dok pojačanja koja je on birao poput LIsandra Martineza, Kazemira, Tajrela Malasije i Kristijana Eriksena igraju odlično, sastav koji je zatekao na "Old Trafordu" mu se nije svideo! 

"Mančester junajted nije ulivao strah u kosti protivnicima prošle sezone. Nije bilo duha, nije bilo dinamičnosti u ekipi. Mentalna otpornost tima je bila vrlo mala, to sam primetio kao neko van sistema posle samo nekoliko nedelja. Pogledao sam kulturu u klubu i zapitao se kako je Mančester junated posao velikan", iskren je bio Erik Ten Hag u svom poslednjem intervjuu.

A onda je žestoko udario po transfer politici kluba! Istina, Mančester junajtedu nije nedostajalo novca, ali jednostavno igrači koji su dolazili nisu bili dovoljno kvalitetni.

"Klub je doveo nezamisliv broj igrača koji nisu dovoljno dobri prethodnih nekoliko godina. Najviše kupovina bilo je sa prosečnim igračima, a u Junajtedu prosek nije dovoljak, Junajtedov dres je težak i jedino prave ličnosti koje mogu da igraju pod velikim pritiskom su dobre", rekao je Holanđanin, a onda istakao i ko je doneo taj pobednički mentalitet ekipi:

"Trebale su nam pobedničke ličnosti i zato je dovođenje Kazemira bilo tako bitno. Zajedno sa Rafaelom Varanom sada imamo dva igrača koji imaju iskustvo osvajanja titula. Malasija, Martinez, Kazemiro i Entoni su Borci, dok je Kristijan Eriksen tehničar, pobednik i sjajna osoba. Hoćemo da budemo najbolji među najboljima i zato su nam takvi igrači potrebni", rekao je on.