Fudbal

IZGUBIO OD ARGENTINE U FINALU PA ZAVRŠIO SA REPREZENTACIJOM! Golman se povukao - sećate li se ove situacije sa Žigićem?

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ugo Loris odlučio je da se povuče iz reprezentacije Francuske.

Izvor: Profimedia

Ugo Loris (36) završio je sa reprezentacijom Francuske. Po završetku Mundijala u Kataru doneo je odluku da se povuče iz nacionalnog tima. Poslednji, od ukupno 145 mečeva u timu, odigrao je u finalu Svetskog prvenstva i porazu od Argentine.

Odlazi kao rekorder, pošto je prevazišao Lilijana Tirama kao igrač sa najviše mečeva za reprezentaciju, nekadašnji defanzivac imao je 143 meča. Za reprezentaciju debitovao je 19. novembra 2008. protiv Urugvaja (0:0), a interesantno je da je prvi crveni karton dobio 9. septembra na meču protiv Srbije kada je faulirao Nikolu Žigića. Bio je to susret u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010.godine.

Iskusni francuski golman obrazložio je svoju odluku, a kao jedan od razloga je porodica. Želi da bude više uz suprugu Marin, dve ćerke Anu Rouz i Đulijanu i sina Leandra. "Imamo golmana, Majk Manjan je spreman. Želim da odem na vrhuncu, nego da čekam da padnem u formi ili da konkurencija postane previše za mene. U isto vreme hoću da budem više sa porodicom i da provodim više vremena sa suprugom i decom", poručio je Loris.

Srbija Francuska 2009
Izvor: YouTube/sp1873