Fudbal

IGRAČI MU SE VRIJEĐALI, SVAĐALI, A SADA ĆE ZNATI SA RONALDOM!? Portugal ima novog selektora, oglasio se o Kristijanu

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Portugalska reprezentcija dobila je novog trenera - i čeka ga težak posao

Izvor: YouTube/Diario AS

Portugalski fudbalski savez potvrdio je da je novi selektor "A" reprezentacije poznati trener Roberto Martinez (49). Španski stručnjak rastao se sa Belgijom posle šest godina saradnje, tokom kojeg je vodio tu selekciju do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018, ali je ipak ostao utisak da je moćna generacija Kevina De Brujnea, Edena Azara, Romelua Lukakua i ostalih asova ipak mogla i morala više.

Taj utisak posebno je pojačan posle razočaravajućeg nastupa Martinezovog tima na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je ispao nakon što se Lukaku blamirao u utakmici protiv Hrvatske. Povrh toga, novinari su svakodnevno izviještavali o sukobima unutar belgijske svlačionice, nad kojom Martinez više nije imao kontrolu. A s obzirom na to da Kristijano Ronaldo planira da još igra za nacionalni tim, sigurno mu neće biti lako ni u Portugalu.

Poznato je da je Martinezov trofejni prethodnih Rikardo Santoš, šampion Evrope iz 2016, pokazao zube Kristijanu Ronaldu u Kataru, da ga je izbacivao iz tima i nije se ustezao od toga da pokaže najvećoj zvijezdi da ipak nije najvažnija. Međutim, posle eliminacije u četvrtfinalu Portugalac je dobio otkaz, a sada će Martinez preuzeti njegov posao.

"Kristijano Ronaldo zaslužuje poštovanje nakon što je 19 godina član nacionalnog tima. Pričaćemo o tome zajedno, uskoro. Želim da razgovaram sa svih 26 igrača koji su bili na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kristijano zaslužuje da se sasluša i da se sa njim priča i poštujemo ga."

Španac je trenersko ime stekao na Ostrvu, gdje je najpre igrao za Vigan, Madervel, Volsol, Svonsi i Čester, a potom je bio menadžer Svonsija, Vigana i Evertona, dok 2016. nije prihvatio poziv Belgije da zajedno sa Tijerijem Anrijem preuzme brigu o nacionalnom timu.