ODLUČENO

RONALDO DOŠAO I ODMAH "NAMJESTIO" OTKAZ RIVALU: Morali da ga otpuste zbog Kristijana!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kristijano Ronaldo je došao i sada je glavni u svlačionici Al Nasra.

Izvor: Profimedia

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo potpisao je sa  Al Nasrom najveći ugovor u istoriji, a to je ujedno značilo i da će neko od njegovih saigrača da "plati otkazom" pošto imaju previše stranaca. Prema pravilma lige u Saudijskoj Arabiji, svaki klub može da koristi najviše osmoricu, a kako je Ronaldo bio deveti za Al Nasr - i naravno da niko nije pomišljao da ga "precrta" - morala je da padne teška odluka.

Na kraju je odlučeno da otkaz dobije Vensan Abubakar (30), kapiten reprezentacije Kameruna koji nam je na Svjetskom prvenstvu u Kataru zagorčao život, tako da će u narednim danima biti ozvaničen raskid ugovora.

Abubakar je stigao u ljeto 2021. godine iz Bešiktaša kao slobodan igrač i jedan je od najplaćenijih igrača Al Nasra, a posle odličnih igara u Kataru - ne bi trebalo da ima previše problema oko novog angažmana. Štaviše, turski mediji već navode da je na korak od dolaska u Fenerbahče, što istanbulski crno-bijeli neće tako lako prihvatiti. Prethodno je igrao za Valensijen, Lorijen i Porto, gdje je ostavio i najbolji utisak sa skoro 60 golova.

Od dolaska u Saudijsku Arabiju igrao je solidno, do sada je postigao 13 golova i zabilježio je šest asistencija, ali čim je počelo da se priča o Ronaldu, znao je da će biti "precrtan".

Klub je odlučio da (za sada) zadrži Davida Ospinu, Alvara Gonzalesa, Gislena Konana, Luisa Gustava, Pitija Martineza, Talisku i Džaolidina Mašaripova, s tim da se već neko vrijeme šuška da bi i neko od njih mogao da dobije otkaz pošto Al Nasr ima velike planove i uključuju zvijezde poput Luke Modrića ili Ngoloa Kantea.