In memoriam

PSŽ U CRNINI, NAVIJAČI U ŠOKU - PREMINUO MODEST MBAMI! Imao samo 40 GODINA, njegovim zlatnim golom pao je Brazil (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nekadašnji as najvećih francuskih klubova i reprezentacije svoje zemlje preminuo je u Avru, objavili su tamošnji mediji

Izvor: Profimedia/DV/AFP PHOTO ANTONIO SCORZA

Bivši kamerunski fudbaler Modest Mbami preminuo je u 41. godini, objavio je njegov bivši klub, Pari Sen Žermen. "Sa velikom tugom saznali smo vijest o smrti našeg bivšeg igrača, klub upućuje iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima", poruka je šampiona Francuske. U prvim izvještajima navedeno je da je preminuo od srčanog udara.

Mbami je bio poznati as Lige 1 i reprezentacije Kameruna. Karijeru je započeo 2000. igrajući za Sedan, ali i za olimpijsku reprezentaciju svoje zemlje, sa kojom je postao olimpijski šampion u Sidneju. Na putu ka zlatu, upravo njegovim "zlatnim golom" eliminisan je Brazil u četvrtfinalu, i to nakon što je Ronaldinjo dao gol za "Selesao". Za nacionalni tim odigrao je 37 utakmica, a 2019. je odbio ponudu da bude selektor.

Veliki igrački talenat omogućio mu je transfer u Pari Sen Žermen 2003. i igrao je na Parku prinčeva do 2006, osvojivši na njemu dva trofeja Kupa Francuske. Posle trogodišnje epizode u glavnom gradu, prešao je u redove najvećeg rivala, Olimpika iz Marseja, Potom je dvije godine igrao u Almeriji, pa se preselio u Aziju, gdje je bio igrač kineskih klubova Dalijan, Čančun, nastupao je i za Al-Itihad u Saudijskoj Arabiji, kao i za Milionariose u Kolumbiji. Karijeru je završio 2015. u Avru. U tom gradu je ostao i posle karijere i prema pisanju francuskih medija u njemu je i preminuo. Pogledajte navedeni gol protiv Brazila, koji je obilježio njegovu karijeru: