Nova stanica

BOMBA U SUPERLIGI - NJEMCI DALI 1.200.000 EURA ZA 17-GODIŠNJAKA: Najveći biser nije htio u Zvezdu

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Jovan Milošević je novi fudbaler Štutgarta koji će njegov dolazak papreno platiti!

Izvor: MN Press

Senzacionalan transfer u Superligi! Vojvodina je šest mjeseci prije isteka ugovora prodala mladog napadača Jovana Miloševića koji će se preseliti u Nemačku i zaigraće u redovima Štutgarta.  Njemci će Vojvodini platiti 1.200.000 eura i uz to će Vojvodina dobiti 12 odsto narednog transfera, saznaje "Mocart sport".

Ovaj 17-godišnjak visok 192 centimetra biće sjajna zamjena za Sašu Kalajdžića, reprezentativca Austrije srpskog porijekla koga su nedavno prodali za veliki novac Vulverhempton Vonderersima. 

Milošević je rođen u Čačku 2005. godine, a omladinskom pogonu Vojvodine pridružio se 2018. i ove sezone je počeo da igra u prvom timu "lala". Ipak posle samo 66 minuta seniorskog fudbala uspio je da privuče pažnju brojnih velikih klubova. 

Na kraju je završio u Bundesligi, iako ga je htela i Crvena zvezda. Ipak mladi napadač je htio u inostranstvo, a sa nejmačkim velikanom potpisaće ugovor na četiri sezone. 

Skauti su ga primijetili zbog partija u U17 reprezenataciji Srbije gdje je na 11 mečeva dao 10 golova, a na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Izraelu je sa pet pogodaka bio prvi strelac. Dao je golove Belgiji i Španiji sa penala, a Turskoj iz igre u grupnoj fazi. Naš tim je njegovim golom protiv Danske prošao u polufinale, a tamo je u duelu sa Holandijom postigao još jedan pogodak iz igre.