BUM!

ČELSI TROŠI VIŠE NEGO ZA VREME ABRAMOVIČA: Amerikanac "pukao" već 345 miliona, a to nije kraj - sprema NAJVEĆI transfer!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Čelsi samo troši i troši, a rezultati nikako da se poprave ove sezone. I dalje su na desetom mestu Premijer lige...

Izvor: Profimedia/Mark Pain/A

Roman Abramovič je napustio Čelsi, međutim klub sa "Stamford bridža" nije promenio stare navike - i dalje troši kao u njegovo vreme... Možda čak i više! Američki biznismen Tod Boli je letos investirao najviše od svih klubova i ne zaustavlja se na tome, pošto je Čelsi najaktivniji i ove zime. Doveli su već trećeg fudbalera u januarskom prelaznom roku i najverovatnije to nije kraj, čak iako su već uložili 345 miliona evra!

Posle dolazaka mladih fudbalera Davida Fofane (12 miliona evra) i Andreja Santosa (12,5), Čelsi je kupio još jednog štopera - Benou Badijašila (21) koji stiže iz Monaka za veliki novac.

Badijašil, koga pamte i navijači Crvene zvezde iz jesenjih mečeva sa Monakom, plaćen je čak 38 miliona evra, bez bonusa. I sa njima ceo transfer bi mogao da naraste i do 45, a mogao bi da ih ispuni vrlo lako jer je potpisao ugovor na čak sedam i po godina, što je zaista neobično - i čini se da Tod Boli iz SAD donosi neke novitete i u evropski fudbal. Očigledno je da francuski štoper predstavlja budućnost Čelsija, ali je interesantno da su pre njega "plavci" angažovali još dvojicu na istoj poziciji. 

U pitanju su Vesli Fofana i Kalidu Kulibali, čak bismo i Marka Kukurelji mogli da podvedemo pod termin štoper, dok su od ranije u klubu i Tijago Silva iTrevo Čaloba, dok su Ris Džejms i Sezar Aspilikueta takođe polivalentni igrači koji mogu da odgovore u centru odbrane.

Zanimljivo je da Čelsi planira da obori i rekord Premijer lige kada su u pitanju transferi do kraja zime, pošto su već danima u pregovorima sa Benfikom oko Enca Fernandeza, najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva.

Benfika je odbila ponudu od 85 miliona evra i insistira da Čelsi ispuni klauzulu iz ugovora od 127.000.000 evra, što je njima za sada previše novca. Ponudili su čak i trojicu igrača u razmenu u nadi da će omekšati klub iz Lisabona, ali dobro znaju "orlovi" da vreme radi za njih.