AU!

SKANDAL POTRESA AMERIKU - RODITELJI FUDBALERA NAPALI SELEKTORA! Iznete ozbiljne optužbe, oglasili su se SVI učesnici!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Otac I majka Đovanija Rejne navodno su odali sve informacije o skandalu selektora Grega Berhaltera.

Izvor: Profimedia

Skandal potresa reprezentaciju Amerike u fudbalu posle Mundijala. Selektor Greg Berhalter (49) šutnuo je svoju sadašnju suprugu Rosalind prije više od 20 godina. Priznao je to i sam u opširnoj objavi na društvenim mrežama, a tu informaciju prvenstveno su otkrili roditelji fudbalera Đovanija Rejne (20)! Tako tvrdi "ESPN", Klaudio i Danijela Rejna bili su ti koji su to otkrili u javnosti, jer su bili nezadovoljni tretmanom kakav njihov sin ima!

Tokom Svjetskog prvenstva u Kataru Rejna, mladi igrač Dortmunda (rođen 2002. godine), kažnjen je od strane Berhaltera i rečeno mu je da neće imati veliku minutažu. Zbog svega toga nastao je haos, a selektor je nedavno u Njujorku na jednoj konferenciji rekao kako je "bio blizu da poošalje jednog igrača kući sa Mundijala zbog lošeg ponašanja i na terenu i van njega." Posle te izjave Đovanijeva majka Rejna se oglasila i istakla da su "reči selektora bile nefer i da je Đovani mlad igrač koji je pogriješio i da ga ne treba provlačiti kroz blato", a prema navodima "ESPN-a" je i njegov otac Klaudio tokom trajanja šampionata slao poruke generalnom menadžeru nacionalnog tima Brajanu Mekbrajdu i tom prilikom je prijetio da će "otkriti neke detalje o prošlosti selektora". On je to ubrzo demantovao.

Posle svih tih dešavanja oglasio se i sam Berhalter u opširnoj objavi na društvenim mrežama. "U jesen 1991. godine sam upoznao moju srodnu dušu Rosalind. Tada sam imao samo 18 godina, bio sam na koledžu i jedne noći posle pijanstva u baru smo se posvađali. Imali smo žustru raspravu i šutnuo sam je po nozi", napisao je Greg. Otkrio je da je odmah posle toga išao na savjetovanje, da je izvukao pouke i da se pomirio sa njom sedam mjeseci kasnije. Sada su u braku i imaju četvoro djece. "Lekcije koje sam naučio tokom te užasne večeri postale su temelj za kasnije, da naučim šta znači sve to, nedavno smo proslavili i 25 godina u braku", objasnio je Greg.

Na to je reagovala ponov oi Danijel Rejna, koja je bila cimerka sa Rosalind u tom peridou. "Ne želim da ulazim u detalje niti da minimalizujem šta se dogodilo te večeri. Rosalind je bila moja cimerka, saigračica moja najbolja prijateljica i podržavala sam je tokom te tramume. Dugo mi je bilo potrebno da oprostim i da prihvatim Grega posle toga što se desilo, ali sam mu dala šansu i njih dvoje i njihova deca postali su važan dio našeg porodičnog života. Voljela bih da pruži istu šansu i Đovaniju, zbog svega toga me sve ovo dodatno pogađa i boli", rekla je Danijel.

Posle ovih optužbi čelnici američkog fudbalskog saveza otvorili su istragu i saopštili da će reprezentaciju, dok se istraga ne završi, voditi Gregov pomoćnik Entoni Hadson. Interesantno je da su Klaudio Rejna i Greg Berhalter zajedno igrali u mlađim kategorijama, bili su saigrači i u reprezentaciji. Njihove supruge Danijel i Rosalind su četiri godine bile saigračice na univerzitetu Severne Karoline.